Sıfırdan programcılık öğrenme nereden başlanmalı?

• Konuyu başlatan Kevin Mitnick
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 10.747
Yazılış bakımından pek fark yok. Karışık işler bunlar :) Ben c++ ve c seviyorum çünkü saf kod yazmayı seviyorum ama c#'ta herşey basitleşmiş, kod yazmayacak noktaya gelmiş bazı yerleri. Ben kod yazmanın zevki varken ordan onu tutup, burdan bunu çekip program "yazmayı" sevmiyorum. Kodu öyle öğrenmek iyi değil. 12 yaşında bu işe başlaman çok iyi, konu açarak etiketlersen yardımcı olurum. Bizide abiler yönlendiriyor, bende sana yardım ederim, kaynak veya soruların olursa sor. Konu açarsan alegoritma ders linki, diğer ders linkleri, neler hakkında bilgi sahibi olman gerektiğini, ne tür kitaplara yönelmen gerektiğini yazarım. Sakın bu yoldan sapma 12 yaşında bu işe başlarsan ileride çok iyi yerlere gelirsin. İyi bir üniversitede mühendis olarak mezun olmak için derslerinede ona göre bakarsın. Bende derslerden hoşlanmazdım ama kod için ders çalışıyorum. Kod, algoritma hayata çok şey kazandırıyor.

Elimde olan örnek kodlarıda yollarım beraber inceleriz ilerleyen zamanlarda.

C++ kitabı alma, dediğim linkteki dersleri sırasıyla en ufak ayrıntısına kadar ögren, deneme yap. Elini alıştır.
Bende c#, asp.net kitaplari var ama pek işe yaramıyor. Daha sonra belki projeleri anlatan c++ kitabı alabilirsin ama konular bitince.

Mümkünse kodlab kitaplarınıda seçme. Proje değilde kaynak olan yazılan kodlab kitapları iyi anlatamıyor. Zaten video kaynak varken gerek kalmıyor.

Eski dil olmasının bana kaybettirmesi yerine kazandıracağını düşünüyorum kaynak ve yardımcı çok fazla Twitter'de bir kaç yabancı arkadaş buldum onlara da soruyorum.

İngilizce biliyorsan acayip şanslısın. C, c#, c++, phyton filan kaynak bol. Ama 5.nesil yapay zeka dilleri, çıkışı 4 sene olmadan yeni özellikleri Tükçe kaynak olarak bulman imkansız. Ben hazırlıkta ögreneceğim.
Youtube ve ingilizce kaynak siteleri harika. C++ için yabancı kaynağa ihtiyacın olmaz. Mesala wpf hakkında video kaynak yok, kitap olarak 1 tane e-kitap var. Sorunu soracak insan az. İngilizçe çok işe yaracak.
Hangi alana yoğunlaşmayı düşünüyorsun ? Yapay zeka, elektronik programlama, web tasarım, sistem programlama ? Elektronik, yapay zeka, sistem favorim. Gelecek bunlarda. Sen ne amaçla öğreniyorsun programlamayı ? Ona göre alan seçersin.

Evet İngilizceyi iyi bilirim. C++ ve C# Kaynakları buldum tonla onların arasından bana göre açık anlatımlıları seçip izleyeceğim. Alan olarak şuanda bir alan hedefim bulunmuyor ama Yapay zeka üzerinde yoğunlaşabilirim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı