Sıfırdan yazılım öğrenmek için öneriler

Hayatında 1 kere bile embedded system kodlaması yapmadığın o kadar belli ki sağdan soldan duyduğun ezber bilgilerle millete akıl vermeye kalkıyorsun. Yok tamamında C kullanacakmış yok adam mühendislik kazanmış da Assembly de öğrenecekmiş de ben niye C Sharp önermişim. Ben C öğrenme çok zor diye birşey demedim elbette hepsini eninde sonunda seve seve öğrenecek, önce okuduğunu anlamayı öğren. Adam sıfırdan yazılım öğrenmek için tavsiye sormuş ben de başlangıç için tavsiye verdim. Mühendislik kazanması bir şey ifade etmiyor. Daha primitive bile nedir bilmeyen bir insana C öğren demek ilkokul çocuğuna integral öğren demek gibi birşey. Bu arada kodlama hiç bilmiyorsa 1-2 gün Scratch'e de göz gezdirebilir, CS50'nin bile ilk derslerinde öğretilen şey senin cahil cesaretinle dalga geçebileceğin bir şey değil.

C için "günümüzde pek kullanılmıyor" diyen adam gelmiş burada A0 kod ve sektör bilgisiyle bana embedded öğretmeye çalışıyor, işte buna gülerim 🤣. Ne yaptın bunları yazabilmek için Instagram kolay yoldan para kazanma, yazılım öğrenme sayfalarına mı danıştın? Sana yukarıda paragraf paragraf neden sunmuşum ve sen bunlara ne yanıt verebilecek cesarete ne de teknik bilgi birikimine sahipsin. Embedded konusunda iki kelam et bakalım, lafları nereden kopyaladığını buluruz belki bu sayede. Türkiye'deki Microsoft kuklası teknolojiyi 20 sene geriden tanıyan müteahhitten bozma zihniyetin kopyasını taşıyorsun. Alanla ilgili bildiğin hiçbir şey olmadığı o kadar açık ki C için şaka gibi "günümüzde pek kullanılmıyor" ifadesini kullanmışsın. İki aç da sıralamalara bak bari, en azından bir şeyleri araştırma cesaretine sahip ol. C dili kaçıncı sıralarda? Hatta bak ne yap biliyor musun, elektrik elektronik mühendislerinin bulunduğu gruplara bu attığın mesajları at da sana uygun bir yerleriyle gülsünler. Burada anonimsin, cahillik bedava ne de olsa.

Bir de mesajına baktıkça gülüyorum. Mühendislik kazanması nasıl bir şey ifade etmiyor? Araştırırsan ölmezsin merak etme, bilmek insanı öldürmez. Bak bakalım aşağı:

1724003860082.png

Boğaziçi EE 2. dönem müfredatı. Bak bakalım ne öğretiyorlar? C'ye kullanılmıyor diyen adam Pascal ve Fortran'a ne demez. 🤣

Al bak bu da ITU 2. dönem. ITU'de verilen ilk kodlama dersi, dersin adına baksana bir. Bu müfredatı hazırlayan profesörler ne anlayacak bu işten. Hadi git bakalım öğret onlara. De ki mühendislik okumaları fark etmez, çok zor de. Kullanılmıyor de. Siz bu çocuklara C# öğretin önce de. 🤣🤣🤣
"İlkokul öğrencisine integral mi öğretiyorsunuz siz?" diye de eklemeyi unutma sakın.
En sonunda ekle, Scratch'e de göz gezdirsinler.

Son düzenleyen: Moderatör:
konuya pek hakim değilim ama önce temel algoritma mantığını felan öğrenmek istiyorum
https://dl.ebooksworld.ir/books/Int...en.MIT.Press.9780262046305.EBooksWorld.ir.pdf bu kitaba bak bunla beraber C öğren. Onun dışında C/C++ için DS için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
iyi bir kaynak olabilir. Video istiyorsan buna bakabilirsin. Eğer genel DSA mantığını da video ile istiyorsan DSA - Abdul Bari Abdul Bari iyidir.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı