egoistpizza
Hectopat
- Makaleler
- 3
Hayatında 1 kere bile embedded system kodlaması yapmadığın o kadar belli ki sağdan soldan duyduğun ezber bilgilerle millete akıl vermeye kalkıyorsun. Yok tamamında C kullanacakmış yok adam mühendislik kazanmış da Assembly de öğrenecekmiş de ben niye C Sharp önermişim. Ben C öğrenme çok zor diye birşey demedim elbette hepsini eninde sonunda seve seve öğrenecek, önce okuduğunu anlamayı öğren. Adam sıfırdan yazılım öğrenmek için tavsiye sormuş ben de başlangıç için tavsiye verdim. Mühendislik kazanması bir şey ifade etmiyor. Daha primitive bile nedir bilmeyen bir insana C öğren demek ilkokul çocuğuna integral öğren demek gibi birşey. Bu arada kodlama hiç bilmiyorsa 1-2 gün Scratch'e de göz gezdirebilir, CS50'nin bile ilk derslerinde öğretilen şey senin cahil cesaretinle dalga geçebileceğin bir şey değil.
C için "günümüzde pek kullanılmıyor" diyen adam gelmiş burada A0 kod ve sektör bilgisiyle bana embedded öğretmeye çalışıyor, işte buna gülerim

Bir de mesajına baktıkça gülüyorum. Mühendislik kazanması nasıl bir şey ifade etmiyor? Araştırırsan ölmezsin merak etme, bilmek insanı öldürmez. Bak bakalım aşağı:
Boğaziçi EE 2. dönem müfredatı. Bak bakalım ne öğretiyorlar? C'ye kullanılmıyor diyen adam Pascal ve Fortran'a ne demez.

Al bak bu da ITU 2. dönem. ITU'de verilen ilk kodlama dersi, dersin adına baksana bir. Bu müfredatı hazırlayan profesörler ne anlayacak bu işten. Hadi git bakalım öğret onlara. De ki mühendislik okumaları fark etmez, çok zor de. Kullanılmıyor de. Siz bu çocuklara C# öğretin önce de.

"İlkokul öğrencisine integral mi öğretiyorsunuz siz?" diye de eklemeyi unutma sakın.
En sonunda ekle, Scratch'e de göz gezdirsinler.
Son düzenleyen: Moderatör: