Sıfırdan yazılıma nasıl başlanır?

Pascal ile başlamalısın.
Turbo Pascal IDE'si iş görür:
@oynozan komik olan nedir?
Komik olan nedir ben sana söyleyeyim.

Yazılıma başlamak istediğini söyleyen birine "X dili ile başlamalısın" diye bir tavsiye veren kişi bu konuda cahildir. Soruyu soran kişi daha hangi sektöre atılmak istediğini belirtmemişken sen nasıl dil tavsiyesi verebiliyorsun? "Öğrenebilirsin" de dememişsin, direkt "başlamalısın" yazmışsın bir de... Sanki programlamaya başlamanın ilk basamağı Pascal öğrenmekmiş gibi, yazdığın cümlenin saçmalığına bak.

Hocam Python'dan başla oradan yürürsün.
1650447397274.png

Henüz yazılım öğrenmemiş biri neden bu konuda tavsiye verir ki? Sizler kendinizden emin bir şekilde dil tavsiye etmeye devam ettiğiniz sürece -kusura bakmayın ama- bu cevapları hak ediyorsunuz.

Eki Görüntüle 1365386
Henüz yazılım öğrenmemiş biri neden bu konuda tavsiye verir ki? Sizler kendinizden emin bir şekilde dil tavsiye etmeye devam ettiğiniz sürece -kusura bakmayın ama- bu cevapları hak ediyorsunuz.
Python öğreniyorum birader ben de sıfırdan başladım sen de oradan başla yürütürsün dedim ne var bunda? Sıfır da değilim zaten yarısına kadar öğrendim. Öbür türlü olsa neyse.

İşin açıkçası "şu dil ile başlayabilirsin" demekte bir yerde bana yanlış geliyor. Kişiye bağlı olan şu programlama dili seçiminde tek kriter syntax olmamalı diye düşünüyorum. Eğer herhangi bir programlama dilinden işin içine girmeye başlarsa zaten süreçten ötürü birşeyler yapabilir hale gelecek. Ve birşeylerin farkına varacağı için kendi bulması gerektiğini hatırlatmak, bu yeni başlayacak insanlara yapılabilecek en iyi hareketlerden biri olur gibi geliyor.

Atıyorum, bir programlama dilini öğrendi örnekler inceliyor bulamayıp kendi yapmaya çalılıyor. araştırmaları sonucu bu dil ile bu kısım da ilgilenmek zor iken şu şu şu diller ile bahsedilen konuda ürün ortaya koymak çok daha avantajlı ve mantıklı. O halde yapacağı tek şey yeni bir dilin syntaxını öğrenmek kalıyor.

Kısacası yeni başlayacak kişi sürece odaklanmalı..

@oynozan sizce hangi dille veya olay ile başlamalı?
Dil odaklı ilerlenmemeli hocam. Yeni başlayanların en büyük hatası yazılımı dil olarak görmeleri. Dil sadece senin hayalini ürüne döken bir araç. Sen kafandaki hayali nasıl temellere oturtacağını bilmeden bunu ürüne dökebilir misin?

Yazılıma başlamanın birçok yolu vardır, herkes kendi işine nasıl geliyorsa öyle başlar; mesela algoritma öğrenerek başlamak, bilgisayarların temel konseptini öğrenerek başlamak gibi opsiyonlar var. Dil öğrenerek başlanılmaz demiyorum bu arada, benim gibi birçok kişi de öyle başlamıştır ama verilen tavsiyelerde gram ayrıntı belirtmeden "X dili ile başla oradan yürü" demek doğru değil. Sanki adres tarifi yapar gibi dil önerilmez.

@Aerosteon hocam yazdığınız yanıtın altında güzelce özetlemiş demek istediğimi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı