Sıfırdan YKS başlansa yetişir mi?

• Konuyu başlatan cloex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 98

cloex

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i3-3220 3.30GHz CPU
GT 630M GPU
8GB DDR3 1333MHz RAM
320 GB HDD ve 128 GB SATA 3 SSD
Meslek
Öğrenci
Hedefim bilgisayar mühendisliği, alanım da sayısal. Matematik temelim 0 falan ama neredeyse tüm gün bosum ve ders çalışabilirim. Sizce olur mu? Önerileriniz neler, nasıl calismaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yetişir mi soruları için daha erken sayılır. Herhangi bir temel atma kampına başlayıp sağlam bir şekilde bitirin, sonrasında da Allah ne verdiyse devam edin. İşlem beceriniz o temel atma kampından sonra yeterli seviyeye gelecektir normal kamplar ve geometri çalışması için. En iyi anladığınız hocadan ilerleyin mat/geo ikilisi için.

Matematik dışındaki dersleriniz ne alemde?

Matematik dışındaki dersleriniz ne alemde?
Aslinda AYT konularını hiç bilmiyorum çünkü meslek okuyorum ve fizik kimya gibi dersler yok. Yani çok başlangıç seviyesindeyim daha hem tyt hem aytde. Ama planlı ve verimli bir şekilde çalışmayı planlıyorum. Bol bol boş saatim var, değerlendirmek istiyorum. Matematikten biyikli matematikten kampa başladım tyt kampına. Diğer derslerden de Aker hoca, dr. Biyoloji vs. İzliyorum. Kaynak öneriniz varsa alabilirim bu arada teşekkürler.

@cloex fizik için altuğ güneş önerebilirim. Kimya için de sinan ihtiyaroğlu-görkem şahin-meschemy kimya üçlüsünden birini tavsiye ederim. Soru bankası olarak açıkçası tek kitap yeterli, bilindik bir yayından hangisi ucuzsa onu alabilirsiniz.

İlla tavsiye isterseniz kitapları pahalı da olsa 345 alınabilir, fizik için paraf işlemsiz fizik kolay ve sınav tarzında sorular barındırıyor ona da bakabilirsiniz isterseniz. Kimyada da orbital-345 ikilisinden birini alıp ilerleyebilirsiniz.

@Aligatör merhaba tekrardan. Aşağıda TYT için hazırladığım tabloya bakabilir misin rica etsem?

----------------Ders------------------------------Konu Anlatımı---------------------Soru Bankası & Kaynak
Edebiyat (Paragraf)Aker Kartal / Deniz HocaHız ve Renk
Edebiyat (Dil Bilgisi)Aker Kartal3D Yayınları
MatematikBıyıklı MatematikMatematiğin İlacı
KimyaMeschemy KimyaOrbital Yayınları
FizikAltuğ GüneşErtem Sinan Şahin
BiyolojiDr. BiyolojiBiyoanaliz Yayınları
CoğrafyaCoğrafyanın Kodları3D Yayınları

Sizce bu tablo çalışmaya uygun mudur? Araştırmalar yaptım ve bu hocaları önermişler hep yayınlar da aynı şekilde. Bir de bir sorum daha olacak önce TYT bitirip mi AYT başlanmalı yoksa ikisine aynı anda mı başlamalıyım?

@Aligatör merhaba tekrardan. Aşağıda TYT için hazırladığım tabloya bakabilir misin rica etsem?

----------------ders------------------------------konu anlatımı---------------------soru bankası & kaynak
Edebiyat (Paragraf)Aker Kartal / Deniz HocaHız ve Renk
Edebiyat (Dil Bilgisi)Aker Kartal3D Yayınları
MatematikBıyıklı MatematikMatematiğin İlacı
KimyaMeschemy KimyaOrbital Yayınları
FizikAltuğ GüneşErtem Sinan Şahin
BiyolojiDr. BiyolojiBiyoanaliz Yayınları
CoğrafyaCoğrafyanın Kodları3D Yayınları

Sizce bu tablo çalışmaya uygun mudur? Araştırmalar yaptım ve bu hocaları önermişler hep yayınlar da aynı şekilde. Bir de bir sorum daha olacak önce TYT bitirip mi AYT başlanmalı yoksa ikisine aynı anda mı başlamalıyım?

On numara olmuş hocam ama bence coğrafyaya şimdilik bakmayın öncelikle temel ve büyük eksikleri bitirmeye çalışın.

Sınava doğru sosyal çalışacak zamanınız olur.

AYT'ye başlamak içinde TYT'dedeki bağlayıcı konuları bitirmeniz lazım hocam.

Mesela AYT matematiğe başlamak için TYT matematikteki ilk 12 konu, kümeler, fonksiyonlar bitirip başlayabilirsiniz

AYT fiziğe başlamak için TYT fizikteki fizik bilimine giriş, madde ve özellikleri, kuvvet hareket, iş güç enerji bitirip başlayabilirsiniz.

AYT kimya için TYT kimyayı tamamen bitirmeniz iyi olur zaten çok uzun sürmez.

AYT biyoloji için de bence TYT'yi tamamen bitirip öyle başlayın ama illa da başlamak isterseniz canlıların ortak özellikleri, canlıların temel bileşenleri ve hücre konusunu bitirip başlayabilirsiniz.

@Kasım_0 zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Bir de geometri için de Orijinal Yayınları TYT-AYT Geometri soru bankasını almamı öneirr misiniz?

@Kasım_0 zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Bir de geometri için de orijinal yayınları TYT-AYT geometri soru bankasını almamı öneirr misiniz?

Rica ederim hocam ne demek.

Hocam bence o kitap yeni başlayanlar için biraz zor kaçabilir.

Ben onu aldım ve şu an zorlanıyorum

Onun yerine geometrinin ilacı ve mikro orijinal geometri kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı