Sıfırdan YouTube için Ekipman Tavsiyesi

sinezorro

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, blog sitemde özgün içerikler üretiyorum. YouTube fikri uzun zamandır aklımda ancak pek bilgim yok.
Genellikle film, dizi incelemeleri, tarih, bilim ilginç şeylerin videolarını yapmak istiyorum. Ancak boş videolar değil, kaliteli olsun istiyorum. İlla ki sosyal bölümünde bu tarz konular vardır ancak fiyatlar her geçen gün farklılık gösteriyor, bu nedenle bir konu açarak tavsiye almak istedim.

Ayrıca montaj için de program önerisi lazım ve öğrenebileceğim kaynakları da verebilirseniz memnun olurum.
YouTube için tam olarak ne gerekli? (Heves uğruna değil de blog sitemin güçlü bir kanalı olsun diye istiyorum.)
Ekipmanlar, bilgisayar özellikleri ve programlar hakkında bana nasıl bilgiler verebilirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
En gerekli şeyler kaliteli bir kamera, mikrofon ve video kaydetme ve video edit programı. Devamı neredeyse tamamen bütçe.

Montaj için Vegas Pro kullan:

Screenshot_3.png

Birkaç yıldır Vegas Pro kullanıyorum, her zaman fazlasıyla işimi görmüştür. Kaynağa gerek yok, programı açar açmaz kendi kendine öğrenirsin temel şeyleri. Baktın olmuyor, ihtiyacın doğrultusunda, aradığın şeyi aratarak bul, oturup saatlerce video izleme yani. Videoyu nasıl hızlandıracağını bilmiyor musun? İhtiyacın olduğu zaman geldiğinde, "Vegas Pro'da video nasıl hızlandırılır?" diye arat kısaca. İhtiyacın kadarını izlesen ve aratsan yeterli.

Condenser mikrofon almanı öneririm, ses kartı almamak olmaz:
Screenshot_4.png

Bir üst modelini kullanıyorum bu ses kartının. Komplete Audio 1 de alabilirsin, kurtarır.

Screenshot_5.png

Güzel mikrofondur, stant almayı unutma.

Kamera gerekiyorsa, önerim:
Screenshot_6.png

Heves uğruna değil
Heves değil de gerçekten hem içerik anlamında, hem de video kalitesi anlamında iyi bir şekilde ilerlemek istiyorsan yatırım yapmalısın. Tabii yatırımı kendinden eminsen yapmalısın, yani uzun vadede ekipmanlara verdiğin parayı rahatça çıkartmalısın. Müteahhitlerin yaptığı gibi: kredi çek, 100 birime bina yaptır. İçindeki daireleri tanesi 30'den sat, kredi borcunu öde. Biraz daha kredi çek, daha güzel yerde, daha güzel bir binayı 150 birime yaptır. İçindeki daireleri tanesi 50'den sat, kredi borcunu öde.

Bütçe belirtmediğin için kullandığım ya da kullandığım ekipmanların aşağısında kalıyor da olsa önerdiğim ekipmanları paylaştım, bütçen dahilinde hareket edersin. Daha ucuzlarını ya da daha pahalı ama daha kalitelilerini önerebilirim. İlk iş, bütçe belirlemek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı