Şifre kopyalayan virüs nasıl temizlenir?

Ben Alp Er

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi sosyaller öncelikle. Ben şehir dışındayken benden habersiz komşu çocuğunun bilgisayarıma oturması sonucu sistemime şifre kopyalayan bir virüs bulaştı. Tarayıcımda kayıtlı olan bütün şifrelerimi tahminimce yurt dışına internet üzerinden yüklemiş ve yine tahminimce bir algoritma otomatik olarak bütün şifreleri sitelere girip değiştirmeye çalışıyor.

Çok önemli bilgilerim vardı e-mail'ler, e-Devlet bilgileri, sosyal medya hesapları ve daha fazlası. Şu anlık virüsle savaş içerisindeyim. Ancak şehir dışında olduğum için tüm şifrelerimin listesine erişip tek tek değiştiremiyorum. Bu gece eve gidip bir an önce değiştirmeye çalışacağım. Web sitelerinden ve uygulamalardan bana gelen şüpheli giriş mesajlarını, maillerini görüp siteye girip şifre değiştiriyorum elimden bu geliyor şu an, dünden beri bu şekilde 7/24 virüsle boğuşuyorum.

Size sormak istediğim kısma gelecek olursak, şu ana kadar haberim olmadan adıma bir işlem yapılmış olabilir mi, ve bu virüsten temiz bir kurulum yapıp ve tüm şifreleri en kısa sürede değiştirince tamamen kurtulmuş olabilir miyim? Daha önce bu baş belası virüsü deneyimleyen arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Şimdiden herkese teşekkürler.

Hocam dediğiniz virüsle hiç karşılaşmadım bilgisayarımı 10'dan fazla virüs girdi nedense indirdiğim tüm virüslerde 500 600 tane talan CMD açıyordu ekrana en temizi format şifreleride değiştirdiğiniz zaman bir problem kalmaz.

Bahsettiğiniz hesapların tümünde iki aşamalı doğrulama açıp şifrelerinizi degistirmeniz yeterli olacaktır güvenlik konusunda.

Görünen o ki tarayıcı verileriniz çalınmış. Erken aşamada bir tarayıcı verileri temizliği ve şifre değişimi bile çözüm olabilirdi ancak biraz geç kalınmış sanırım.

Lütfen zararlı etkisi altında olan cihazınızı temizlemeden tekrar ilgili hesaplarınıza giriş yapmayınız, zararlı ve korsan yazılımları siliniz.

Bahsettiğiniz hesapların tümünde iki aşamalı doğrulama açıp şifrelerinizi degistirmeniz yeterli olacaktır güvenlik konusunda.

Görünen o ki tarayıcı verileriniz çalınmış. Erken aşamada bir tarayıcı verileri temizliği ve şifre değişimi bile çözüm olabilirdi ancak biraz geç kalınmış sanırım.

Lütfen zararlı etkisi altında olan cihazınızı temizlemeden tekrar ilgili hesaplarınıza giriş yapmayınız, zararlı ve korsan yazılımları siliniz.
Hocam dediğiniz virüsle hiç karşılaşmadım bilgisayarımı 10'dan fazla virüs girdi nedense indirdiğim tüm virüslerde 500 600 tane talan CMD açıyordu ekrana en temizi format şifreleride değiştirdiğiniz zaman bir problem kalmaz.
Yanıtlarınız ve yardımınız için teşekkür ederim. İçime biraz su serptiniz 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı