Sigara Alkol alımında 18'i doldurmak şart mı 18 olunması yeterli mi?

Hocam tüm tıp dünyasının kabul ettiği bir şey içkinin karaciğer'i mahvetmesi tabii ki hayatınıza karışmak haddim değil ama yaşam kalitesini bayağı bir düşürüyor rahmetli amcamı örnek verebilirim.
Karaciğeri de geçin, 1 ml. alkol dahi hücreler üzerinde toksik bir etki bırakıyor. Ve hücrenin yapısını bozuyor. Birnevi radyasyon gibi. (yanlışsam düzeltin radyasyona benzediğinden emin değilim.)

40 yaşınıza gelince görürsünüz etkisini :)

Hocam tüm tıp dünyasının kabul ettiği bir şey içkinin karaciğer'i mahvetmesi tabii ki hayatınıza karışmak haddim değil ama yaşam kalitesini bayağı bir düşürüyor rahmetli amcamı örnek verebilirim.

Alkol dozunda kullanıldığı sürece sağlık açısından bir sorun teşkil etmez. Tıp dünyasını takip ediyorsanız bazı alkollü içeceklerin insan vücudundaki yararlarına göz gezdirmenizi öneririm. Bazı sağlık sorunlarında alkol tüketimini öneriyorlar. Dozunda kullanıldığı zaman insan vücuduna olumsuz bir etkisi yok.

Alkol dozunda kullanıldığı sürece sağlık açısından bir sorun teşkil etmez. Tıp dünyasını takip ediyorsanız bazı alkollü içeceklerin insan vücudundaki yararlarına göz gezdirmenizi öneririm. Bazı sağlık sorunlarında alkol tüketimini öneriyorlar. Dozunda kullanıldığı zaman insan vücuduna olumsuz bir etkisi yok.
"top donyosono tokop edoyorsonoz"... Kaynak verir misiniz ? Evet, eskiden alkolün az dozlarda alınması sağlıklı olarak kabul ediliyordu. Ama son yıllarda yapılan araştırmalara göre 1 ml. alkol, hücrelerde toksik bir etki bırakıyor.

Ona bakılırsa 15 yaşında 180 cm iri yarı arkadaşlarım var, rahatça alabilirler böyleler :D

15 yaşında arkadaşlarının olmasından anlıyorum ki yaşın küçük.
Bence alkol ve sigara konularına forumda da yaş limiti getirilmeli. Zira belli deneyime sahip olmayan kişilerin bu konular hakkında yaptıkları yorumlar okurları yanlış yönlendirebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı