Sigara Dumanı Kasaya Zarar Verir mi?

CPU fanındaki tozlar katı hale bürünüyor. Elektronik sigarada bile o ince tozlar katılaşıyor. Üflemeyi bırak fanı temizlerken tornavidayla zor çıkartıyorduk o tozları. Tabi bu uzun vadede oluyor 2 ayda çok yoğun olmaz. Bunun dışında herhangi bir sıkıntısını görmedim, masa değiştirince CPU fanını da tezmilersin.
 
Genel olarak bir zararı olmaz kanısı oluşsa da, çok genç yaşlarda başladığım sigarayı oturduğum odada da içiyorum. Kasa, monitör kıyafetlerim hatta odanın duvarları bile bundan nasibini alıyor.
Bir ara boyamakla uğraşmayım nemli fırça ile duvarları sileyim dedim kova kova su boşaltmak ve yapış yapışlığı gidermek için uğraştım, boyasaydım bu kadar uğraşmazdım.
Pencere pervazları kapı pervazları bile farkında olmadan zamanla renk değiştiriyor, uzun zaman sonra bir anda farkedince bu ne lan böyle, sigara burayı bu hale getirdiyse ciğerler ne haldedir diyerek bir efkar sigarası yakmanıza sebep oluyor.
Tavandaki çiçekli böcekli alçıların siyaha yakın renk alması ve bunu boyarken çektiğim çile bile aslında durumun ne kadar vahim olduğunun ispatı.
İlk aldığım zaman stor perdeyi yukarı kaldırdım ve belki 2 yıl hiç kullanmadım, aşağıda görselini paylaşacağım bu örneklendirmelerin.
Birşeyle uğraşırken sigara içtiğim için balkona çıkıp sigara içmek eziyet oluyor fakat en azından yattığınız odada tüketmemeye çalışın, boşverin kasaya olacakları o temizlenir telafi edilir.
Oturduğum ve yattığım oda farklı olsun bari diyerek son günlerde bir çalışmaya başladım işten kalan zamanlarımda tamamlamaya çalışıyorum, tasarım yapıp ölçü çıkarıp kesim işine gireceğim için bir hayli zaman alacak olsa da en nihayetinde burada da paylaşacağım.
Üşenmeyin mutlaka oturduğunuz odada sigara içmemeye en azından yattığınız odada mutlaka ama mutlaka içmemeye özen gösterin.

Perdenin gerçek rengi üst tarafta görüldüğü gibi grinin bir tonu, kenardaki turuncuya dönmüş plastik ise normalde beyaz.
IMG_20191204_233336_1.jpg


Perdenin zincirinin bir tarafını ıslak mendille silince arada ki fark.
IMG_20191204_234333.jpg

Pimapen üzerinde sadece işaret parmağımın olduğu ufacık bir alanı ıslak mendille silince durum.
IMG_20191204_234042_1.jpg


Bu da ıslak mendili odanın kapısının üzerinde hafifçe gezdirince ortaya çıkan durum. Şu an ellerim yapış yapış oldu yine. Sigara sağlığa değil her şeye zararlıdır, içiyoruz mereti fakat benim gibi bırakılamıyorsa bile farklı önlemler almak şart.
IMG_20191204_234443.jpg
 
Pratik ve pek etkili olmayabilecek bir çözüm önerisi yapayım 🙂

Eğer öndeki fanlar dumanı içeri çekiyorsa kasadaki fanları ters çevirerek hava sirkülasyonun yönünü tersine çevirin.
 
Bilgisayarımı düşündüğüm gibi kendimi de düşünüyorum ve bırakmaya çalışıyorum arkadaşlar teşekkür ederim cevap yazan herkese.
Bırakabildin mi? Elektronik sigara dumanı zarar verir mi peki? Fantezi olsun diye ekran kartına üfleyip köşelerden ve arkadan çıkışını izlemek güzel oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı