Sigara içenler niye içme diyor?

Mastürbasyon bağımlılığına yakın, kişinin kendisine zarar verdiğinin farkında ama bırakamıyor. En azından başkaları bulaşmıyor. Mastürbasyonun sağlık açısını bilmem ama bağımlılık aşaması çok zor.

Bağımlısı olunca sigarayı bırakmak için irade gerektiği için öyle şeyler söylüyorlar.
Hazır gıdalarda şeker tüketmediğini düşün, aynı hesap.

Bağımlılık diye bir şey yok. Bu sadece bir alışkanlık. Herhangi bir şeyi belirli bir süre tekrar ettiğiniz zaman beyin otomatik olarak bu süreci doğal bir işleyiş olarak kabul ediyor. Sonrasında bir anda o doğallığı bozunca beyin şok geçiriyor. Hayırdır, ne oluyor? Bir terslik var hesabı. Sonra da zaten tekrar eski düzene dönmek için seni zorluyor ve bu süreçte stres hormonu salgılanmaya başlıyor. Yani kısacası bunların hepsi psikolojik. 8 yıl içtim ve bir anda bıraktım sigarayı.

Bu nasıl soru ya, zararlı ve bağımlılık yaptığı için.

Çıkılması zor/imkansız bir bataklığa girdiler ve senin de girmemeni istiyorlar.

Bir ben de mi oluyor, sigarayı istediğim zaman bırakıp tekrar başlayabiliyorum. Yeni falanda başlamadım 8 yıldır içiyorum. 2 yıl boyunca içmediğimi hatırlıyorum.

Bir ben de mi oluyor, sigarayı istediğim zaman bırakıp tekrar başlayabiliyorum. Yeni falanda başlamadım 8 yıldır içiyorum. 2 yıl boyunca içmediğimi hatırlıyorum.

Bende de oluyor yalnız değilsin sigarayı bırakamama konusu bence tamamen psikolojik bazıları çok abartıyor sigarayı ne yapsam bırakımıyorum diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…