Sigara içenler niye içme diyor?

Merhaba, geçen yazın başladım sigaraya ara ara içiyorum ama nedene sigara içenler bana dedikleri şey şu, sigara içme alkol iç ama hiç sigara içme diyor. E abi sen niye içiyorsun diyorum ben küçüklükten beri içiyorum ama sen içme. Bu algıyı anlayamadım, bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?
Mastürbasyon bağımlılığına yakın, kişinin kendisine zarar verdiğinin farkında ama bırakamıyor. En azından başkaları bulaşmıyor. Mastürbasyonun sağlık açısını bilmem ama bağımlılık aşaması çok zor.

Kendisi başladı ilk başta güzel geldi. Ama sonrasında bırakamadı çünkü bağımlı oldu. Ve senin de bağımlı olmanı istemiyor.

Doğru bi' içtin mi bağımlılık yapar bırakamazsın. 😔 Ailelerimiz bizlerin sağlığını düşünüyor. :)

Bağımlılık diye bir şey yok. Bu sadece bir alışkanlık. Herhangi bir şeyi belirli bir süre tekrar ettiğiniz zaman beyin otomatik olarak bu süreci doğal bir işleyiş olarak kabul ediyor. Sonrasında bir anda o doğallığı bozunca beyin şok geçiriyor. Hayırdır, ne oluyor? Bir terslik var hesabı. Sonra da zaten tekrar eski düzene dönmek için seni zorluyor ve bu süreçte stres hormonu salgılanmaya başlıyor. Yani kısacası bunların hepsi psikolojik. 8 yıl içtim ve bir anda bıraktım sigarayı.

Merhaba, geçen yazın başladım sigaraya ara ara içiyorum ama nedene sigara içenler bana dedikleri şey şu, sigara içme alkol iç ama hiç sigara içme diyor. E abi sen niye içiyorsun diyorum ben küçüklükten beri içiyorum ama sen içme. Bu algıyı anlayamadım, bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?
Çıkılması zor/imkansız bir bataklığa girdiler ve senin de girmemeni istiyorlar.

Bir ben de mi oluyor, sigarayı istediğim zaman bırakıp tekrar başlayabiliyorum. Yeni falanda başlamadım 8 yıldır içiyorum. 2 yıl boyunca içmediğimi hatırlıyorum.

Bir ben de mi oluyor, sigarayı istediğim zaman bırakıp tekrar başlayabiliyorum. Yeni falanda başlamadım 8 yıldır içiyorum. 2 yıl boyunca içmediğimi hatırlıyorum.

Bende de oluyor yalnız değilsin sigarayı bırakamama konusu bence tamamen psikolojik bazıları çok abartıyor sigarayı ne yapsam bırakımıyorum diyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı