Sigara içerken aileye yakalanmak

Hocam 15 yaşınızda sigara yetmemiş alkol sigara ortamı mı kurdunuz. Ben de 17 yaşındayım ne buluyorsunuz ne havalı sanıyorsunuz bu ortamları çözemedim. Ailenizle uğraşmak yerine kendiniz yeni başladıysanız bırakmaya çalışın. Gerçi siz şu an alkol ve sigaranın süper havalı şeyler olduğunu zannediyorsunuzdur. Muhtemelen geç fark edeceksiniz bunların boş şeyler olduğunu.

Sigara ve ucuz alkole (bira gibi) bunlar sağlam bir zam daha hak ediyor gibi ulaşılması zorlaşması lazım ama bundan para kazanan da çok maalesef.

Bende 15 yaşımdan beri içerdim. 17 yaşımdayken babam yakaladı içerken ben hemen attım görmeden sen sigara mı içiyorsun dedi evet dedim. Neden dedi baba birkaç defa denedik bağımlı olduk falan dedim sonra çıkardı bir sigara verdi al yak dedi beraber içtik sonra daha da bir şey demedi şu an mesela 23 yaşımdayım halen beraber alkol içeriz beraber sigaramızı içeriz keza annemle de aynı şekilde o sadece sigara kullanır.
Kardeşim 16 yaşında o da bu yıl yakalandı içerken doğruyu söyle dediler içiyorum dedi kızmadı doğrusu da bu.
Kızarak döverek veya saklayarak sakındırarak bıraktıramazsın kimseye bırakacak adam bırakır içmeyecek adam içmez zaten tabii yaş faktörü önemli o yaşlarda tabii ki de zararlı ama olmuş bir kere ölmüşe kalmışa çare yok. Dürüstlüğünüzü kullanın dürüstlükten yürüyün daima kazanırsınız aileniz dünyanın en yobaz ailesi bile olsa kazanırsınız.

Bende 15 yaşımdan beri içerdim. 17 yaşımdayken babam yakaladı içerken ben hemen attım görmeden sen sigara mı içiyorsun dedi evet dedim. Neden dedi baba birkaç defa denedik bağımlı olduk falan dedim sonra çıkardı bir sigara verdi al yak dedi beraber içtik sonra daha da bir şey demedi şu an mesela 23 yaşımdayım halen beraber alkol içeriz beraber sigaramızı içeriz keza annemle de aynı şekilde o sadece sigara kullanır.
Kardeşim 16 yaşında o da bu yıl yakalandı içerken doğruyu söyle dediler içiyorum dedi kızmadı doğrusu da bu.
Kızarak döverek veya saklayarak sakındırarak bıraktıramazsın kimseye bırakacak adam bırakır içmeyecek adam içmez zaten tabii yaş faktörü önemli o yaşlarda tabii ki de zararlı ama olmuş bir kere ölmüşe kalmışa çare yok. Dürüstlüğünüzü kullanın dürüstlükten yürüyün daima kazanırsınız aileniz dünyanın en yobaz ailesi bile olsa kazanırsınız.

Şahsen çocuğum sigara içerken yakalasam dövmem kızmam tercihinin yanlış olduğunu söylerim hayat senin ileride sıkıntıyı sen çekersin derim bırakması için mücadele ederim gidip de onunla sigara alkol içmem gözlerimin önünde çöküşünü izlemem ebeveyn olmanın da kursları var tavsiye ederim.

Bir kere görüldüysen veya görüntü olarak kayıt altına alınmışsan inkar etmenin hiçbir faydası yok.

Madem sigara içince bu kadar "adam" olduğunu düşünüyorsun yap bir adamlık ve çık mertçe içiyorum diyerek ailene kesin bir beyan ver. Dayak yemekten vs. korkuyorsan zaten dövmeyi kafasına koymuş bir baban varsa havadan bir bahane bulur gene dövmeyi dener. Kısaca saklanacak bir şey yok ortada.

Doğrusu, sigara içmenin herhangi bir faydası yok sanırım çoğunuz yaşı küçük diye havalı buluyorsunuz veya sırf işte paşalar vs. içiyor diye karizmatik bulan var ama uzun vadede bu şey sadece sizin akciğerlerinizi iflas ettiriyor. Uzak durun yani.

Biz alkol-sigara ortamımız vardı, on numara takılıyorduk. Şimdi elimiz ayağımız bağlandı.

Ailen sana güvenmemekte oldukça haklı. Dışarıda yapabileceğin onlarca aktivite var iken gidip "alkol-sigara ortamı kuruyor, takılıyorum." diyor isen bir sıkıntı vardır bence. Yaşın tam yanlış kararlar alabileceğin yaş. Ailen senin kararlarına karışmaktada haklı. Verdikleri tepki seni sadece sigara içerken gördükleri için değil. Bir şeyleri düzeltmek istiyor isen önce arkadaş çevreni, sonra da bu alışkanlıklarını değiştir. Ben bu yolda devam edip mutlu olan görmedim.

Oğlum sigara içiyor diye ağızını yüzünü dövmek doğru bir eylem mi?
Sigara ya başladı diye bu onu kötü gösteremez.
Olduğu gibi kabullenmeyi öğrenecek bu bazı aileler.
Ben içerim çocuğum içemez diye bir dünya yok.
O zamanlar bende babamın karşısında içtim adamın tek dediği bunu bir daha karşımda sergileme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı