Sigara İçin Zehir Denebilir Mi ?

Aynen katılıyorum. Her gün okuldan eve dönerken "Acaba birileri yolumu kesip benden para ister mi?" diye korkmak istemiyorum artık. Ortalık bağımlı doldu, her tarafta "50 Kuruş ver lan tırrek!" diyenler dolanıyor.
Benim niye hiç karşıma çıkmıyor ya. Birisine şiddet uygulamak istiyorum ama sebep bulamadığım için kimseyle dadaşmıyorum. :(

Sagopa Kajmer Anektod şarkısında "İlk sigara içmemde kendimi kabile reisi sanmıştım." diyordu. Yani lisede ve ortaokulda sigaraya başlayanlar sigara içtiklerinde kendilerini bir halt sanıyorlar. Ben 8. sınıfım ve 30 kişilik sınıfta 7-8 kişi sigara içiyor. Okulda çok beyinsiz görüyorum, sigara içince kendini bir halt sananları. Bence sigaraya başlanma sebebi ya arkadaş çevresi ya da beyinsizliktir.

ocam bence dersler onlara ağır geldiği için nikotin ile bunun üstesinden gelmeye çalışıyorlar. Yanlış mı ?
A.T.L okuyorum buna bağlı olarak okulumuzda e.m.l'de var. Onların hepsi içiyor. Adamlar zombi gibi beyinleri yok, konuştuğunuzda fark ediyorsunuz. Ortama gireceğiz, kızlarla takılacağız, özentilik gibi nedenlerle içiyorlar. Yaşı 40+ olanların zamanında sigara hava atma aracıydı onların durumu farklı. Zararlarıda bilinmiyordu.
Bende tam onu yazıyordum.

Birde o 4000 tane zehir filan yazan tabloyu komik buldum. Oradaki element tüp gazda var diye o tüp gazın verdiği zararı mı veriyor. Kimya dersi görmemiş kişilerce yapılmış herhalde o tablo. Kadminyum yazıyor adam yapıştırmış pil diye şaka gibi.

:) Sararma hatta kararma durumu içindeki maddelerden kaynaklı. Çünkü içinde binbir türlü kimyasal mevcut. Petrol dahil.
Mesela benim Philips 150C model eski bir 15 inç LCD monitörüm vardı. Arka kapağı beyaz. Onu PC dükkanına verdim bilgisayarlara format atarken kullansınlar diye. İlk verdiğimde alet bembeyazdı şuan sapsarı arka kapak çünkü adam 5 dakikada bir sigara yakıyor. :) Bence nikotin yapışıp sarartıyor.

Sigara içenlerin stresten kurtulmalarının sebebi sigaranın beyni uyuşturmasıdır. Yani stresli bir beynim olacağına hiç beynim olmasın gibi bir sonuç çıkıyor.

Alkolün bile bir hayrı vardır insana. Tıpta ve fizikde kullanılıyor. Tabi sarhoş yapan içki vb. bahsetmiyorum. Ne tarafa baksanız en zararlı ürün bile yararlı bir tarafı oluyor. Sigaranın ise hiç bir yararı aklıma gelmiyor.

Mesela benim Philips 150C model eski bir 15 inç LCD monitörüm vardı. Arka kapağı beyaz. Onu PC dükkanına verdim bilgisayarlara format atarken kullansınlar diye. İlk verdiğimde alet bembeyazdı şuan sapsarı arka kapak çünkü adam 5 dakikada bir sigara yakıyor. :) Bence nikotin yapışıp sarartıyor.
Dükkan caddeden çok toz yiyordur o yüzden sararmıştır.

Bence nikotin yapışıp sarartıyor.
Nikotinden çok ağızdan nemli şekilde çıkıyor ve oda sıcaklığı ve durumuna göre renk değişikliği olabiliyor. Hala sarı ise sana çözümü söyleyeyim :) Normal bir temizleyici çıkartmayabilir çünkü karşılaştığım kişilerde de durum aynı hatta eski tüplü monitörlerde daha çok belli oluyor.
Domestos (yeşil olan) alıp ıslak bir beze döküp o bölgeyi ekran içine kaçmayacak şekilde iyice silin eski halinden de iyi hale gelecektir :)

Sigaranın en kötü yanı bağımlılık yapmasıdır. Belli bir süre sonra hatanızı anlasanız bile bırakamıyorsunuz. Yani sigara karşısında iradenizi kaybediyorsunuz ve aciz duruma düşüyorsunuz.
Dükkan caddeden çok toz yiyordur o yüzden sararmıştır.
Hiç sanmam. Dışarıdaki tozdan ancak kararır. Nikotin leke bırakan bir madde. Bıraktığı lekede çabuk çıkmaz.

Nikotinden çok ağızdan nemli şekilde çıkıyor ve oda sıcaklığı ve durumuna göre renk değişikliği olabiliyor. Hala sarı ise sana çözümü söyleyeyim :) Normal bir temizleyici çıkartmayabilir çünkü karşılaştığım kişilerde de durum aynı hatta eski tüplü monitörlerde daha çok belli oluyor.
Domestos (yeşil olan) alıp ıslak bir beze döküp o bölgeyi ekran içine kaçmayacak şekilde iyice silin eski halinden de iyi hale gelecektir :)
Monitör şuan bende hocam yedek olarak duruyor ama çözünürlüğü 1024x768 olan alet için uğraşmaya değer mi bilmem :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı