Natozo
Decapat
Daha fazla
- Meslek
- Dış Ticaret
Taktik verin hocam. Birakamiyorum bir turlu. 1 paket iciyordum 2 gun icmedim ondan sonra da 2 pakete cikti lanet olasi seyi birakamiyorum.
Bir önceki gün sıkıntıdan çok içmiştim. Ertesi gün sabaha karşı boğularak uyandım. Sırt üstü yatıyorum ama depar atmış gibi nefes alıyordum. Boğularak öleceğim sandım. Sabah kalktığımda işe giderken paketi yanıma almadım. Akşam da eve geldiğimde paketi kırıp çöpe attım. O gün bu gündür ağzıma sürmedim. Tiksindim ve lanet ettim. 2 gün öncesinde sorsalar, ben sigara içmeyi seviyorum, iyi geliyor derdim. Kafada bitince bitiyor. Canım çekmedi mi? Evet çekti, hatta ilk 6 ay rüyamda çok sigara içtiğimi bile gördüm ama yenik düşmedim. İçmeyeceğim bu boku dedim, kendime söz verdim. Öyle aşırı canım çektiği anlarda kararlılığımı ortaya koydum. Başıma kötü bir şey gelmedi ama hep kendime şunu dedim; "Yarın bir gün sıkıntı, stres, korku yaşarsan sigara çözümün olmayacak. Buna yeniden başlayarak dertlerinden arınamayacaksın. Aileni kaybetsen bile sigara içmek onları geri getirmeyecek. Ne olursa olsun içmeyeceksin!" Kendimi sürekli şartladım. Alışkanlıkları yıkmak gerçekten zor, hele bir de iş bağımlılıksa..