Sigara içiyor musunuz?

Bıraktım. İştahımı kesiyor ciğerlerimi mahvediyordu. Ağzıma gelen kokudan ciğerlerimdeki ziftin tadını alabiliyordum. Sabahları alarm ile değil ciğerlerimin ağrısıyla uyanıyordum. normalde kolay kolay hasta olmayan ben o zamanlar çok sık hasta oluyordum.
Sadece ilk içtiğiniz zamanlar zevk alırsınız sonrasında zamanla tesirini kaybeder yine de içmediğinizde yokluğunu hissedersiniz. Sabahın 4 ünde pijamayla sağı solu gezersiniz sigara alabileceğim açık bir yer var mı diye. Öyle kötü bir bağımlılığı var. Bırakalı sadece 1 yıl oldu. Gerçekten kendi isteğinizle bırakmaya karar verirseniz zor değil.
Benim bırakma serüvenim "yeter artık!" deyip elimdeki ve yedekteki paketleri büzüp çöpe atmamla başladı. İlk bir kaç hafta çok canım çekti. Her aklıma geldiğinde "içmicem ulan!" dedim. Sık sık farkında olmadan evin içinde o oda senin bu oda benim gezdiğim oluyordu. Devam eden bir kaç haftada daha seyrek ister oldum. Beni en çok motive eden şeyler iştahımın düzelmesi, yemeklerden eskisi gibi tat alabilmem, yorulmadan daha çok hareket edebilmem, geceleri daha rahat uyuyup sabahları acı çekmeden kalkabilmem ve en önemlisi zorlanmadan nefes alıp verebilmem.
Başlayacaklara tavsiyem başlamayın. Sigaraya ihtiyacınız yok. merakınızı gidermeye ihtiyacınız yok. Sırf arkadaş ortamına uyum sağlayayım veya birkaç ergen kafalının gözüne gireyim gibi saçma ve geçici bir amaç için kendinizi bu bataklığa sürüklemeyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı