Teknoloji gelişiyor sürekli. Kurandaki gibi dünyanın düz olmadığını bildiğimiz gibi sigaranın zararlı olduğunu biliyoruz artık.
Yok öyle birşey. Al burda direkt ayet ayet var düz olduğu;Kuranda dünya düz mü deniliyor bunu mu demek istedin?
Kur'an-ı Kerim'de dünyanı yuvarlak olduğu ifade edilmiştir. Neml suresindeki ayette dünya'nın sadece döndüğü değil, dönüş yönü de vurgulanmaktadır. 3.500-4.000 metre yükseklikteki ana bulut kümelerinin hareket yönü daima batıdan doğuya doğrudur.
kaynak:Kur'an-ı Kerim'de Dünyanın yuvarlak olduğunun belirtilmesi: Kur'an'da yapılan bilimsel hatalardan birisi de, dünyanın yuvarlak olmadığının ima edilmesi ve güneşin balçık içinde batmasıdır?.. | Sorularla İslamiyet
Konu ile alakası yok ama Kuranda dünyanın düz olduğunu ima ettiğini düşündüğünüz ayet tam olarak hangisidir? Aksine dünyanın yuvarlak olduğuna işaretler vardır.Teknoloji gelişiyor sürekli. Kurandaki gibi dünyanın düz olmadığını bildiğimiz gibi sigaranın zararlı olduğunu biliyoruz artık.
Yok öyle bir şey. Al burada direkt ayet ayet var düz olduğu;
![]()
Kuranda Dünya Düz Olduğu mu yazıyor ? | Soru & Cevap - Evrim Ağacı
Kuranda Dünya Düz Olduğu mu yazıyor açıklayarak yazarsanız sevinirim. | Soru & Cevapevrimagaci.org
Kuranda dünya düz mü deniliyor bunu mu demek istedin?
Kur'an-ı Kerim'de dünyanı yuvarlak olduğu ifade edilmiştir. Neml suresindeki ayette dünya'nın sadece döndüğü değil, dönüş yönü de vurgulanmaktadır. 3.500-4.000 metre yükseklikteki ana bulut kümelerinin hareket yönü daima batıdan doğuya doğrudur.
Kaynak:Kur'an-ı Kerim'de Dünyanın yuvarlak olduğunun belirtilmesi: Kur'an'da yapılan bilimsel hatalardan birisi de, dünyanın yuvarlak olmadığının ima edilmesi ve güneşin balçık içinde batmasıdır?.. | Sorularla İslamiyet
İnternette bir sürü site fark ettim bu konu hakkında ve hepsi farklı yorumluyor hangi siteye güveneceğim bilemedim.
Tamam aga İslam gerçek din. Forumda din tartışmak istemiyorum.
Konu ile alakası yok ama Kuranda dünyanın düz olduğunu ima ettiğini düşündüğünüz ayet tam olarak hangisidir? Aksine dünyanın yuvarlak olduğuna işaretler vardır.
Mesela geceyi gündüzün üstüne sarıp örtüyor gibi bir ayet var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.