Sigara Zammı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İçmesin diye fiyatını artırıyorlar. Sanki bir işe yarayacak herkes kaçak, elektronik içiyor. Keşke kaldırsa millet rahatlığa kavuşacak. Hem ne anlıyorlar? şu pislik şeyden içip içip sadece ölüme bir adım daha fazla yaklaşıyorlar iyiki içmiyorum başta sağlık olmak üzere param cebimde oluyor. Sakın sigaraya alışmayın
 
Nedense aklıma "Dediğimi yap; yaptığımı yapma!" sözü geldi..

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl olsa bize yaşamak da lüks. Devlet aldığımız nefesin yarısını alabilir. Sonuçta insanlar yaşamak zorunda değil. En iyi seçenek ölmek. Bu nasıl bir mantıktır arkadaş deliriciim. Zengin içsin, fakir içemesin. Zengin binsin, fakir binemesin. Zengin gezsin, fakir gezemesin. Ne güzel dünya. Bizi kıskanmayan ülke yoktur. Bu kadar eşşek gibi sırtına semer vurulan bir halk varsa, işte o kıskanmıyordur.

Son dakika: Et fiyatlarının yüksek olmasının sebebi açıklanmış. Çok et yemek damarları tıkadığı için büyüklerimiz sağlığımızı düşünüyormuş gelen bilgilere göre.
 
Son düzenleme:
Bizim abilerde elektronik sigara içiyor. Her gün Ķürşad abi muhabbeti dönüyor.
 
Yalan haber.
(11:55) Düzenleme: Maliye Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi

"Bugünkü Resmi Gazete’de sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan ÖTV tutarlarına ilişkin 2017/10462 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmıştır.
Sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu ÖTV tutarları, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında TÜİK tarafından ilan edilen Yİ-ÜFE oranı kadar artırılmaktadır.
Bu yılın Temmuz-Aralık dönemi için ise 2017 yılı enflasyon gelişmeleri ve yılsonu hedefleri göz önünde bulundurularak, sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan söz konusu maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarının artırılmaması uygun görülmüştür."

Resmi gazete'de zamla ilgili bir şey yok.
 
Yalan ya da doğru ne fark eder o zam gelecek eninde sonunda.
Ülkede fiyat düzenlemeleri genelde hep fiyat artışı olarak önümüze geliyor çok az duyarız fiyat düşürmeye ilişkin çalışmaları.
 
Sağlığa zararlı ürünlerde zam yapılmalı da kaçakçılığın da önüne geçmek gerekir.

Bir de şu elektronik sigara, nikotin sakızı/tableti/bantı işlerini hiç anlamıyorum. Hiç sigara içmeden bunlara başlayanlar bile var. Ne manası var Allah aşkına? Bu duman tüttürme işi keyif işi zaten. Bu yüzden "keyif verici" de deniyor bu ürünlere.
Sizi nikotin bağımlısı olduğunuza ikna edip, nikotin satıyorlar.
Halbuki insan cennet için yaratıldığından potansiyel keyif bağımlısıdır. Törbülemeniz gereken de budur.

Törpülemeniz...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…