Sigaranın tat vermemeye başlamasının sebebi nedir?

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Selamlar, yaklaşık 1 yılı aşkındır sigara içiyorum ve özellikle havalar soğudukça aldığım keyif ciddi derecede azaldı. Canım çektiğinde gelen his ile içerken yaşadığım hissiyat çok farklı olmaya başladı. İçtiğim sigaradan mı kaynaklıdır? Genelde Parliament Night Blue Long yani uzun olanı içiyorum.

"İçme o zaman." Gibi şeyler yazmanıza gerek yok, içmek istemesem içmem.

Selamlar, yaklaşık 1 yılı aşkındır sigara içiyorum ve özellikle havalar soğudukça aldığım keyif ciddi derecede azaldı. Canım çektiğinde gelen his ile içerken yaşadığım hissiyat çok farklı olmaya başladı. İçtiğim sigaradan mı kaynaklıdır? Genelde parliament night blue long yani uzun olanı içiyorum.

"İçme o zaman." gibi şeyler yazmanıza gerek yok, içmek istemesem içmem.

Belki sürekli maruz kaldığınız için olabilir bu tarz alışkanlıklar o şekilde sıklaşır zaten zamanla günde 1 tane yetmemeye başlar tahmin ediyorum ki 1-2 gün kendinizi zorlayıp 3. gün içince çok daha fazla zevk alacaksınızdır. Ancak tavsiyem tabii ki de hiç içmemeniz.

Selamlar, yaklaşık 1 yılı aşkındır sigara içiyorum ve özellikle havalar soğudukça aldığım keyif ciddi derecede azaldı. Canım çektiğinde gelen his ile içerken yaşadığım hissiyat çok farklı olmaya başladı. İçtiğim sigaradan mı kaynaklıdır? Genelde Parliament Night Blue Long yani uzun olanı içiyorum.

"İçme o zaman." Gibi şeyler yazmanıza gerek yok, içmek istemesem içmem.
Uzun süre maruz kaldığınız şeylerde alınan tat zevk azalır hocam biraz azaltıp sonra tekrar arttırın.

Lisede tek tük içilen sigaralar veya ortamdan ortama içilen sigaralar düzen dışı olduğu için keyif verir. Gündelik hayatın bir parçasıysa artık sizin için o sıradan bir iş haline gelir ve zevk almaktan çok insanı yorar. Sebebi budur aynı şekilde zevklerini hobilerinizi gündelik işiniz haline getirirseniz soğumaya başlarsınız.

Lisede tek tük içilen sigaralar veya ortamdan ortama içilen sigaralar düzen dışı olduğu için keyif verir. Gündelik hayatın bir parçasıysa artık sizin için o sıradan bir iş haline gelir ve zevk almaktan çok insanı yorar. Sebebi budur aynı şekilde zevklerini hobilerinizi gündelik işiniz haline getirirseniz soğumaya başlarsınız.
Valla bilmiyorum ilk içtiğim zamanlar da gizli saklı içmiyordum, günlük sayı olarak pek farkı yok fakat özellikle hava soğudukça zevk azaldı. Keyif alamıyorum içerken. Önereceğiniz bir marka var mıdır? Belki de aylardır aynı sigarayı içtiğimdendir.

Beyniniz artık belli bir nikotin seviyesine alıştı, ilk aylardaki ilk zamanlardaki kadar zevk vermemesi bundandır. Birkaç gün hiç sigara içmeyip ilk içişinizi yaptığınızda da benzer şeyleri yaşayacaksınızdır yeniden.

Tat konusunda da sigaranın her şeye zararı olduğu gibi dildeki ve burundaki reseptörlere de zararı var. Köreltiyor. Aldığınız tat genel olarak bozulduğu için içtiğiniz sigaranın tadı da artık detaylı ya da ilk zamanlardaki gibi hissedilemiyor. Ben de sigara içiyorum ve başladığım dönemden beri kendimi takip edip, ara ara bırakıp bu konuyu gözlemliyorum.

Türkiye'deki sigaraların tadının değişmesi de bundan kaynaklı olabilir. Farklı tütün ürünlerine yönelebilirsiniz. Pipo, Puro, Nargile olabilir
Valla bilmiyorum ilk içtiğim zamanlar da gizli saklı içmiyordum, günlük sayı olarak pek farkı yok fakat özellikle hava soğudukça zevk azaldı. Keyif alamıyorum içerken. Önereceğiniz bir marka var mıdır? Belki de aylardır aynı sigarayı içtiğimdendir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı