Sigarayı Bırakma Günlüğü

Sigara hem maddi hem manevi hemde sağlıksal zarar veriyor. İnsanın hayatını çok etkiliyor cidden. Bırakman iyi olmuş. Umarım sadıkça ve kararlılıkla yenersin bu illeti. ''Yav al işte 1 dal. 1 daldan ne olur'' diyenlerle de muhattap olmamaya çalış. İradeni zayıflatır.

Bırakman için ağır konuşuyorum. Reddeden bir kız olmamıştır fakat yanında durmaktan rahatsız olan kızlar vardır. Erkekler böyle lafları gururlarına yediremez. Lisede bir erkek arkadaşım vardı. Bıyığını kesmedi. Çok kötü, iğrenç falan diye baskı uyguladım gururuna yediremedi kesti. Yani alınacak bir şey yok.

Bırak hocam ben senin yerine de içerim.

Tek bildiğim sinir ve stresin tavan yapacağı kesin babamdan biliyorum.

Allah kolaylık versin sakin ol.

Günde altı TL ne sigarası o? Kaçak mı içiyorsun, tütün mü? Sigarayı bırakmak dünyanın en zor işi ve irade meselesidir. Sigarayı bırakabilen bir insan her şeyden kolayca vazgeçebilir. Sigarayı son bırakalı 4 ay oldu. Sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyem öyle azaltırım demekle bırakılmıyor. Tamamen keseceksin, bir işle uğraşacaksın, aklına geldiğinde su içeceksin.

Tütün içiyordum reis o yüzden 6 TL.

Valla babam 15+ , annem 10+ yıldır içmiyorlar. Başaran başarıyor. Ben hiç başlamadım. Sadece şunu söyleyebilirim. Leş gibi kokuyor ağzınız, üstünüz, kıyafetiniz. Eliniz bile kokuyor. Hani ben maddiyat yönüne bakmıyorum pek. Sağlık açısından sıkıntıları çok. Köh köh öksürmeler, balgamlı boğazlar bile tiksindiriyor sigaradan.

Doğru bir karar. İnşallah 3 ay bırakıp sonra "amaaaan be" demezsin ya da sevgili acısına yakayım bir tane demezsin umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…