Sigarayı bıraktıktan sonraki yapılması ve yapılmaması gerekenler

Makaleler
56
Yer
İstanbul
Herkese selamlar.

6 yıldır sigara içiyordum. Sigarayı bıraktım. Sigarayı bırakmamdaki en büyük etken ameliyat olmam. Ameliyattan sonra her sigara içtiğimde ölüyor gibi hissetmem.

Şimdi sorum, sigara kullanıp sigarayı bırakmış veya bu konuda bilgisi olanlara:

Sigarayı bıraktıktan sonra bu süreci desteklemek için neler yapılmalı? Neler yapılmamalı? Vücuttaki toksinleri atmak için nasıl bir yol izlenmeli? Sigara bırakılmasını destekleyecek yiyecek-içecekler-hareketler var mıdır? Mesela yoğurt tüketmek gibi.

Genelde insanlar üniversiteye gidince başlar ben 7 yıllık içici olarak üniversitenin ilk dönemi bitince bıraktım bu laneti.

Birincisi tamamen bırakmak senin iradenin elinde beyinde bitiyor iş. Yani sen kendini şartlandırırsan içmezsin. Diğer yan faktörler ise;

- Hesap yap. Kaç günde bir paket alıyorsan ve bunu ayda minimum ne kadar harcadığını hesapla sonra "Ulan bu paraya ayakkabı alırım, bilgisayarıma şunu alırım, kıyafet alırım" gibi şeyleri düşün. Yani kısaca BOMBOŞ bir şeye para verdiğini düşün.

- Bu lanete para veripte aldığın şeylere bak. Bir sağlığını kendi paranla öldürüyorsun boş yere üf püf hava üflüyorsun. Ee paranın karşılığı ne üflemek mi? Bunu düşün. Oysa gidip bir gün 15 liralık antep fıstığı, bir gün 15 liralık badem, bir gün 15 liralık fındık gibi veya daha farklı şeyler alsan hem aldıkların sağlık açısından yararlı hemde paran boşa gitmiyor.

- Arkadaş çevrenden etkileniyorsan 1-2 hafta görüşme. Daha sonra görüşmelerinde sana sigara uzatırlarsa kendini tut içme hatta yanlarına at cebine kuruyemişini öyle git onlar her sigara içişinde sen cebinden kuruyemişini ye.

Yani ben bu şekilde bıraktım iyi ki bıraktım. Şimdi o kadar iğreniyorum ki anlatamam.

Eğer çok zorlanıyorsan sigarasız, içmeye devam et ama tam olarak bilmesem de ince olanları daha az zararlı olduğu için onları al. Eğer çok kararlı olduğunda ve imkanlar el verdiğinde bırakman daha kolay olacağını düşünüyorum.

Sigarayı bırakıp onun yerini dolduramayacağın için tekrar başlaman olası. Bence pandemiden sonra bırakmayı dene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı