Sigorta attıktan sonra bilgisayar Ethernet'i görmüyor

lheaxe

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bugün bilgisayarımı açtım internet vardı ardından bilgisayar açıkken sigorta attı (bilgisayardan kaynaklı deği). Şalterlerk geri kaldırıp bilgisayarı geri açtım ve internet olmadığını gördüm. Ethernet kablosu çıkmış mı diye kasanın arkasına baktım ama çıkmamıştı. Modemi kontrol ettim, oradan da çıkmamıştı ve anakart internetin geldiğini görüyordu, Ethernet portundaki ışıklar yanıyordu. İnternetten birkaç video izledim fakat bir türlü yapamadım, yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin BIOS pilini çıkar tak yap. Sonra saati ayarla.

Aklıma gelenleri sıralayayım:

-Öncelikle modemin çalışıp çalışmadığını kontrol et. Modem çalışıyorsa modemde DSL ışığı yanıp yanmadığını, yani kabaca söylemek gerekirse modemde internet olup olmadığını kontrol et.

-Modem çalışıyorsa, modeme başka bir cihazı WiFi üzerinden bağlayıp internetin kullanılıp kullanılmadığını test et.

-WiFi üzerinden bağladığın cihaz internete bağlanabiliyorsa, bu kez ethernet üzerinden başka bir cihaz bağla ve cihazın internet kullanıp kullanmadığını test et.

-Ethernet üzerinden başka bir cihaz modeme bağlanıp interneti kullanabiliyorsa, bu kez sorunlu bilgisayarını modem üzerindeki diğer ethernet portları üzerinden bağlayıp internete bağlanıp bağlanmadığını test et.

-Hala çözülmediyse bilgisayarındaki ethernet çipi zarar görmüş ve arızalanmıştır. USB üzerinden bir WiFi adaptörü veya PCI Ekpress x1 slotu üzerinden bir ethernet adaptörü satın alman gerekecek. USB adaptörler yerine doğrudan anakart üzerindeki PCI Ekpress x1 slotu üzerinden bir ethernet adaptörü kullanmanı tavsiye ederim. İnterneti daha verimli kullanırsın.

Düzenleme: Bir daha bu tip durumları yaşamamak veya en aza indirgemek adına akım korumalı priz kullanmanı da tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı