Çözüldü Sigorta girişi olmasına rağmen kredi çıkmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alp Demir

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
1.269
Makaleler
1
Çözümler
7
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
21 yaşındayım 1 aydır garsonluk yapıyorum sigorta girişim var. 30-35 bin TL nakit ihtiyacım var ama 2 yıldır kredi kartına her ay günü gününe ödeme yaptığım Ziraat Bankası bana 30.000 TL kredi vermedi. Mobil başvurumu şubeye yönlendirdiler bankadaki çalışan son 6 aydır hiç giriş çıkış yapmadan bir yerde çalışma şartı arıyoruz gibi saçma bir bahaneyle elim boş çevirdi. Kredi için önerebileceğiniz başka banka var mı? Enpara 20.000 TL veriyor ama faizi %5.29 olduğundan hiç bulaşmadım.
Kredi notluk bir olay yok bankadaki çalışan hiçbir bilgimi almadan direkt 6 ay çalışma şartı diye geri çevirdi.
 
Çözüm
Değerli bilgilerden dolayı teşekkürler zaten 2 yıldır kullandığım Ziraat Bankası Gençkart limitim 6500 TL o da daha yeni yükseldi bir öğrencinin çalışmadığı sürece harcaması belli sonuçta. Bakalım 1 2 ay işlemlerimi yükselteyim limit arttırımı denerim ya da özel bir bankadan kredili mevduat hesabı açmayı denerim. Teşekkürler.
Devlet bankasından kredili ürün kullanma şansın çok zor. özel bir bankalardan limit alıp, bunu düzenli kullanırsan başına dert olmaz.


Herkes, maaş/sigortalı işin gelir olarak sayıldığını düşünüyor, bu doğrudur. Fakat mevduat hesabından elde ettiğiniz faizi gelir olarak görür, arkadaşınızdan borç alıp kredi kartınıza öderseniz bunu da gelir olarak görür bankalar. evinizin kira gelirini de gelir olarak görür. başka bir bankadan kredili ürün kullanıp, gelip borcunuzu kapattığınızda da gelir olarak görür. bankada sahip olduğunuz kredi kartına yatırdığınız paralar, eğer ki beyan ettiğiniz gelirden yüksekse, geliriniz otomatik yükselir.

Hatta bi ara sosyal medyada, bir öğrenci veya çalışan Akbank'a başvurup, kendini futbolcu ve gelirini 2milyon yazdı ve 600 bin TL lik kredi kartı aldı. Sosyal medyada paylaştığı için genel müdürlük bloke koyup, beyan edilen gelir/meslek teyidi almak istedi. sosyal medyada paylaşmasa bile olacağı belliydi.

Ayrıca bankacıya asgari ücretle çalıştığınız için bordronuzu verdiniz ve kredi için dil döktünüz veya bankacınız tanıdıksa, evraklarınızı sisteme yükler, sisteme asgari ücret tutarını gireceğine 30bin yazar. Bu yasal değildir ama kimse denetlemez. Kimse sisteme yüklenen evrağa bakmaz. Bankacı tarafından 30 bin TL gelir girildiği için teyitli kabul edilir. Size istenilen kredi ürün kullandırılır.

Size en büyük tavsiyem, kredi kartınızdan ekstrenin tamamını ödeyemeyeceğiniz tutarları harcamamanız, gerekirse taksitli almanız veya taksit için ekstra faiz ödemenizdir. ama tam borcunu ödemenizdir. Tam borcunuzu ödemezseniz, ödeyene kadar sizden süresiz faiz alır bankalar.

Maalesef şuanda bankalar öyle, ben düzenli ödediğim için düzenli kredi önerisi alıp duruyorum fakat fabrika sahibi mobilyacı bir abim 500.000 iş için kullanacağı krediyi aylık 1.2 milyon cirosuna rağmen alamıyor. Garanti bu konuda biraz gevşek, şubeden talep edebilirsin direkt, uygulama veya telefonla uğraşmadan.
Ticari krediler ve işletmeler bankalar tarafından riskli görünür. Ayrıca cironun bir önemi yoktur, karlılığın bir önemi vardır.
10 milyon cirosu vardır yıllık 9.9milyon gider gösterir. 100bin liranın gelir vergisini öder ve banka da 100bin Tl kar etmiş gibi limit açılır. limitler komiktir.
Ayrıca ticari krediler ayrı puanlama sistemiyle yönetilir, yıllanmışlık şartı vardır. ilk önce bankaya gidersiniz, mali verilerinizi verir ve işinizin detaylarını anlatırsınız. hangi kredili ürünleri kullanacağınız sorulur. Bu veriler ışığında bankacınız kredi notu çalışması yapar ve banka müdürüne gönderir, banka müdürü onay verir, genel müdürlüğe gönderilir. genel müdürlük onay verir ve şartlarını söyler.

Ticari kredi puanlaması 100 üzerinden yapılır ve ilk defa ticari tarafta çalışıyorsanız 8-9 puan çıkar. Buda şartlı kredili ürün kullanımı anlamına gelir. maddi teminat (ipotek, araba, arsa ev vs) Bunu süresiz olarak bankaya verir, her kredi kullanımında tekrar tekrar teminat göstermek zorunda kalmaz. Bazen kredi tutarına göre kefil aranır, kefilin mali durumu sizinkinden iyi olma şartı vardır, ayrıca kefil evliyse eşinden onay alınması gerekir.

Limited/anonim şirketiyse şirket sahibi kendine kefil olabilir. Şahıs şirketi kendine kefil olamaz.

Şartlı kredide şu şekilde kullanılır. Bankaya çek/fatura vs götürürsünüz. Banka sizin adınıza ödeme yapar. Yani banka der ki 500bin tl kredin hazır. Bana 500bin tl'lik işin ile akalalı fatura, çek getir, biz o firmaya ödemesini yapalım 100bin tllik mal alımı yaparsınız, aldığınız şirket faturasını keser, o faturayı bankaya iletirsiniz, banka sizin adınıza gönderimi yapar Kalan 400binTL blokeli olarak bekler.

Ticari işler bireyselden çok farklıdır. Alamama nedeni büyük ihtimal şartlı kredi verilmesidir. öyle 5 milyon kredi çekeyim gidip araba, ev, altın alayım devri kapandı..
Maalesef şuanda bankalar öyle, ben düzenli ödediğim için düzenli kredi önerisi alıp duruyorum fakat fabrika sahibi mobilyacı bir abim 500.000 iş için kullanacağı krediyi aylık 1.2 milyon cirosuna rağmen alamıyor. Garanti bu konuda biraz gevşek, şubeden talep edebilirsin direkt, uygulama veya telefonla uğraşmadan.
 
Vermeme sebepleri hükümet tarafından uyarılmaları.

Tüketimi düşürmeye çalışıyorlar piyasadaki mal yetsin diye.

Temel sebep bu senin veya baskasinin 30k cekip telefona veya herhangi bir teknopjik alet alması demek ülkeden döviz çıkışı demek.

Zaten kendimize zar zor yetiyorduk mültecilerde gelince fiyatlar tavan yaptı talep patladı bu sebeple zengin alabilsin diye hayat pahılalandı temel sebep nufusumuzu artık fazla ve doyuramiyoruz insan iyice degersizleşip ucuzlayacak burası Afganistan misir kabil gibi olacak.
 
Bankalar kanununa göre kredi başvurusu yapmak için 6 ay çalışma şartı gerekiyor. 6 ay boyunca sigorta primlerinin ödenmesi gerekiyor. Her banka kredi verirken sgk dökümünü inceler.
 
Önerebileceğim Garanti Bankası var. Normalde Yapı Kredi maaş hesabım var hep maaşımı oradan alırırım. Ama ne zaman kredi kartı veya kredi çekmek istesem red veriyordu. Çoğu bankaya gittiğimde red verdi. Son olarak garanti bankasını denedim hem kredi hem de kredi kartını ikisini de verdi. Bir şansını dene derim. Zaten ilk kredini çektin mi bir 5-6 ay sonra sana teklifler gelmeye başlıyor.
 
Bankalarla içli dışlı olan biri olarak.

Öncelikle findeks kredi notunun seviyesi ve geçmişten kapalı takip var mı?
Borç limit oranı önemlidir. kartların doluysa notunu etkiler.

Şimdi sigorta girişi şartı bir bahanedir ve devlet bankaları bireysel anlamda kredi kullanılacak yerler değildir.
Bankalar gelirlerinizi ödemelerinize göre hesaplar. Ayrıca kişisel beyana göre gelir yazılır, bankacının keyfine göre evrak görmek ister veya istemez. örnek verelim Denizbank. Eli bonkör bir bankadır, rahat çalışılır(şubeye göre değişir) bir şekilde kredi kartı çıkarttığınızı varsayalım. Sistem sizin ödemelerinize göre 3 ayda bir tekrar limit hesaplaması yapar. Siz 30 binlik bir kredi kartı çıkarttınız ve 30 bin harcayıp 30 bin tekrar geri ödediniz. bunu 3 ay üst üste yaptığınızda limit teklifi alırsınız. ortalama tahminen 90-100bin civarı ön onaylı limit açarlar. asgarisini ödersiniz 30binden 48-49bine çıkartırlar.

20-30bin liralık kredi koşturmanız gereksiz bir şey. Bunun yerine özel bir bankadan kredi kartı ve kredili mevduat hesabı açmanız daha doğru olacaktır. şuan özel bankalar kredi kartı vermeye hevesliler, çünkü kredilere baskılar artmakta ve bankalarda kredi kartı limitlerini arttırmakta ve kredi kartı çıkartmaya hevesliler.

Hevesli olmalarının sebebi ise, kademeli olarak ödeme gücünüzün yetmeyeceği kadar limit arttırırlar. Bir süreden sonra eğer dikkatli kullanmazsanız 100bin liralık kredi kartı borcunuz olur. Bunun asgarisi 40bin liradır. 60 bin liralık alışveriş faizi ve vergileri 3bin liradir. yani sizi borcunuzu tamamiyle ödeneyene kadar süresiz olarak kredi vermiş gibi para kazanırlar. Bunu da kapatabilmek kolay değildir. her ay 100bin liralik kredi kartı borcunuzun asgarisini öderseniz 3 bin lira civarında faiz ödersiniz ve bu borç bitmez.

50 bin liralık bir kredi kartı çıkartsanız 30 bin nakit avans çekseniz 6 ayda yaklaşık geri ödemesi 35bin olacaktır, ayrıyetten mali durumunuzla alakalı problem yaşadığınızda kredi kartının asgarisini ödeme şansınız olacağından, süreklilik sizi batırsada bir kaç ay nefes almanıza olanak sağlar.
Finansbanktan 5-10bin liralık kredili mevduat hesabı. size 12 ay taksitlendirme şansı sunar.


Ayrıca sizinle çalışacak bankayı bulmak size kalmıştır. örnek iş bankası beni reddetti. Bankacım sağolsun red nedenim ticari faaliyetlerim risk olarak görüldüğü söylendi. aynı gün başka yapı krediden ön onaylı teklif aldım, aynı gün denizbanktan teklif aldım, denizbank tarafı daha cazip geldiği için orayı tercih ettim.

Annem emekli ve özel bir bankadan maaşını almakta. 1500TL olan kredi kartı, benim takibimde olmak şartıyla ve bazen benim ticari alışverişlerimi oradan yapıp ödememle beraber, özel bankadaki sistem üzerinden hesaplanan geliri 96500Tl ve kredi kartı limiti 200binTL. Maaşı ise 7500TL. Kartı hiç asgarisi ödenmedi, hep tam tutar ödendi.
Ayrıca annem ziraat bankasında çalışamıyor, çünkü babamın geçmişden gelen bazı borçlarını sebep göstermekte ve kredili ürün kullandırtmamakta. ama babam başka bir özel bankayla çalışıyor, kredili ürünleri rahat rahat kullanıyor.

Bankalardan hiç bir ürün çıkmıyorsa, aşamalı devam ettirmen gerekir, Şube çalışanı isterse başvurunu direk genel müdürlüğe gönderebilir. Genel müdürlük incelemesinden onay çıkma şansı yüksektir.


umarım biraz aydınlanmışsındır.
 
Bankalarla içli dışlı olan biri olarak.

Öncelikle Findeks kredi notunun seviyesi ve geçmişten kapalı takip var mı?
Borç limit oranı önemlidir. Kartların doluysa notunu etkiler.

Şimdi sigorta girişi şartı bir bahanedir ve devlet bankaları bireysel anlamda kredi kullanılacak yerler değildir.
Bankalar gelirlerinizi ödemelerinize göre hesaplar. Ayrıca kişisel beyana göre gelir yazılır, bankacının keyfine göre evrak görmek ister veya istemez. Örnek verelim DenizBank. Eli bonkör bir bankadır, rahat çalışılır(şubeye göre değişir) bir şekilde kredi kartı çıkarttığınızı varsayalım. Sistem sizin ödemelerinize göre 3 ayda bir tekrar limit hesaplaması yapar. Siz 30 binlik bir kredi kartı çıkarttınız ve 30 bin harcayıp 30 bin tekrar geri ödediniz. Bunu 3 ay üst üste yaptığınızda limit teklifi alırsınız. Ortalama tahminen 90-100bin civarı ön onaylı limit açarlar. Asgarisini ödersiniz 30binden 48-49bine çıkartırlar.

20-30bin liralık kredi koşturmanız gereksiz bir şey. Bunun yerine özel bir bankadan kredi kartı ve kredili mevduat hesabı açmanız daha doğru olacaktır. Şu an özel bankalar kredi kartı vermeye hevesliler, çünkü kredilere baskılar artmakta ve bankalarda kredi kartı limitlerini arttırmakta ve kredi kartı çıkartmaya hevesliler.

Hevesli olmalarının sebebi ise, kademeli olarak ödeme gücünüzün yetmeyeceği kadar limit arttırırlar. Bir süreden sonra eğer dikkatli kullanmazsanız 100bin liralık kredi kartı borcunuz olur. Bunun asgarisi 40bin liradır. 60 bin liralık alışveriş faizi ve vergileri 3bin liradir. Yani sizi borcunuzu tamamiyle ödeneyene kadar süresiz olarak kredi vermiş gibi para kazanırlar. Bunu da kapatabilmek kolay değildir. Her ay 100bin liralik kredi kartı borcunuzun asgarisini öderseniz 3 bin lira civarında faiz ödersiniz ve bu borç bitmez.

50 bin liralık bir kredi kartı çıkartsanız 30 bin nakit avans çekseniz 6 ayda yaklaşık geri ödemesi 35bin olacaktır, ayrıyeten Mali durumunuzla alakalı problem yaşadığınızda kredi kartının asgarisini ödeme şansınız olacağından, süreklilik sizi batırsada birkaç ay nefes almanıza olanak sağlar.
Finansbank'tan 5-10bin liralık kredili mevduat hesabı. Size 12 ay taksitlendirme şansı sunar.

Ayrıca sizinle çalışacak bankayı bulmak size kalmıştır. Örnek İş Bankası beni reddetti. Bankacım sağ olsun red nedenim ticari faaliyetlerim risk olarak görüldüğü söylendi. Aynı gün başka Yapı Kredi'den ön onaylı teklif aldım, aynı gün DenizBank'tan teklif aldım, DenizBank tarafı daha cazip geldiği için orayı tercih ettim.

Annem emekli ve özel bir bankadan maaşını almakta. 1500TL olan kredi kartı, benim takibimde olmak şartıyla ve bazen benim ticari alışverişlerimi oradan yapıp ödememle beraber, özel bankadaki sistem üzerinden hesaplanan geliri 96500TL ve kredi kartı limiti 200binTL. Maaşı ise 7500TL. Kartı hiç asgarisi ödenmedi, hep tam tutar ödendi.
Ayrıca annem ziraat bankasında çalışamıyor, çünkü babamın geçmişden gelen bazı borçlarını sebep göstermekte ve kredili ürün kullandırtmamakta. Ama babam başka bir özel bankayla çalışıyor, kredili ürünleri rahat rahat kullanıyor.

Bankalardan hiçbir ürün çıkmıyorsa, aşamalı devam ettirmen gerekir, Şube çalışanı isterse başvurunu direk genel müdürlüğe gönderebilir. Genel müdürlük incelemesinden onay çıkma şansı yüksektir.

Umarım biraz aydınlanmışsındır.

Değerli bilgilerden dolayı teşekkürler zaten 2 yıldır kullandığım Ziraat Bankası Gençkart limitim 6500 TL o da daha yeni yükseldi bir öğrencinin çalışmadığı sürece harcaması belli sonuçta. Bakalım 1 2 ay işlemlerimi yükselteyim limit arttırımı denerim ya da özel bir bankadan kredili mevduat hesabı açmayı denerim. Teşekkürler.
 
Değerli bilgilerden dolayı teşekkürler zaten 2 yıldır kullandığım Ziraat Bankası Gençkart limitim 6500 TL o da daha yeni yükseldi bir öğrencinin çalışmadığı sürece harcaması belli sonuçta. Bakalım 1 2 ay işlemlerimi yükselteyim limit arttırımı denerim ya da özel bir bankadan kredili mevduat hesabı açmayı denerim. Teşekkürler.
Devlet bankasından kredili ürün kullanma şansın çok zor. özel bir bankalardan limit alıp, bunu düzenli kullanırsan başına dert olmaz.


Herkes, maaş/sigortalı işin gelir olarak sayıldığını düşünüyor, bu doğrudur. Fakat mevduat hesabından elde ettiğiniz faizi gelir olarak görür, arkadaşınızdan borç alıp kredi kartınıza öderseniz bunu da gelir olarak görür bankalar. evinizin kira gelirini de gelir olarak görür. başka bir bankadan kredili ürün kullanıp, gelip borcunuzu kapattığınızda da gelir olarak görür. bankada sahip olduğunuz kredi kartına yatırdığınız paralar, eğer ki beyan ettiğiniz gelirden yüksekse, geliriniz otomatik yükselir.

Hatta bi ara sosyal medyada, bir öğrenci veya çalışan Akbank'a başvurup, kendini futbolcu ve gelirini 2milyon yazdı ve 600 bin TL lik kredi kartı aldı. Sosyal medyada paylaştığı için genel müdürlük bloke koyup, beyan edilen gelir/meslek teyidi almak istedi. sosyal medyada paylaşmasa bile olacağı belliydi.

Ayrıca bankacıya asgari ücretle çalıştığınız için bordronuzu verdiniz ve kredi için dil döktünüz veya bankacınız tanıdıksa, evraklarınızı sisteme yükler, sisteme asgari ücret tutarını gireceğine 30bin yazar. Bu yasal değildir ama kimse denetlemez. Kimse sisteme yüklenen evrağa bakmaz. Bankacı tarafından 30 bin TL gelir girildiği için teyitli kabul edilir. Size istenilen kredi ürün kullandırılır.

Size en büyük tavsiyem, kredi kartınızdan ekstrenin tamamını ödeyemeyeceğiniz tutarları harcamamanız, gerekirse taksitli almanız veya taksit için ekstra faiz ödemenizdir. ama tam borcunu ödemenizdir. Tam borcunuzu ödemezseniz, ödeyene kadar sizden süresiz faiz alır bankalar.

Maalesef şuanda bankalar öyle, ben düzenli ödediğim için düzenli kredi önerisi alıp duruyorum fakat fabrika sahibi mobilyacı bir abim 500.000 iş için kullanacağı krediyi aylık 1.2 milyon cirosuna rağmen alamıyor. Garanti bu konuda biraz gevşek, şubeden talep edebilirsin direkt, uygulama veya telefonla uğraşmadan.
Ticari krediler ve işletmeler bankalar tarafından riskli görünür. Ayrıca cironun bir önemi yoktur, karlılığın bir önemi vardır.
10 milyon cirosu vardır yıllık 9.9milyon gider gösterir. 100bin liranın gelir vergisini öder ve banka da 100bin Tl kar etmiş gibi limit açılır. limitler komiktir.
Ayrıca ticari krediler ayrı puanlama sistemiyle yönetilir, yıllanmışlık şartı vardır. ilk önce bankaya gidersiniz, mali verilerinizi verir ve işinizin detaylarını anlatırsınız. hangi kredili ürünleri kullanacağınız sorulur. Bu veriler ışığında bankacınız kredi notu çalışması yapar ve banka müdürüne gönderir, banka müdürü onay verir, genel müdürlüğe gönderilir. genel müdürlük onay verir ve şartlarını söyler.

Ticari kredi puanlaması 100 üzerinden yapılır ve ilk defa ticari tarafta çalışıyorsanız 8-9 puan çıkar. Buda şartlı kredili ürün kullanımı anlamına gelir. maddi teminat (ipotek, araba, arsa ev vs) Bunu süresiz olarak bankaya verir, her kredi kullanımında tekrar tekrar teminat göstermek zorunda kalmaz. Bazen kredi tutarına göre kefil aranır, kefilin mali durumu sizinkinden iyi olma şartı vardır, ayrıca kefil evliyse eşinden onay alınması gerekir.

Limited/anonim şirketiyse şirket sahibi kendine kefil olabilir. Şahıs şirketi kendine kefil olamaz.

Şartlı kredide şu şekilde kullanılır. Bankaya çek/fatura vs götürürsünüz. Banka sizin adınıza ödeme yapar. Yani banka der ki 500bin tl kredin hazır. Bana 500bin tl'lik işin ile akalalı fatura, çek getir, biz o firmaya ödemesini yapalım 100bin tllik mal alımı yaparsınız, aldığınız şirket faturasını keser, o faturayı bankaya iletirsiniz, banka sizin adınıza gönderimi yapar Kalan 400binTL blokeli olarak bekler.

Ticari işler bireyselden çok farklıdır. Alamama nedeni büyük ihtimal şartlı kredi verilmesidir. öyle 5 milyon kredi çekeyim gidip araba, ev, altın alayım devri kapandı..
 
Son düzenleme:
Çözüm

Geri
Yukarı