Sigortasız çalışıldığında hak iddia edilebilir mi?

John cakir

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben 5 gün kurumsal bir firmada sigortasız çalıştırıldım. Bana dediler ki "ortamı gör, alış bize" falan diye; fakat sigortayı geç başlatacaklarını düşündüğüm için işten ayrıldım. 5 gün çalıştığım günün alacağını istemeyi düşünüyorum. Sizce öyle bir hakkım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Işe giriş belgeleriniz varsa bu belgeleri ibraz etmek üzere sigortayı arayıp ya da gidip durumunuzu belirtin. Maalesef çoğu şirket bu haksızlığı yapıyor. Hakkınızı arayın. Umarım olumlu sonuç alırsınız.

Son düzenleme:
Sigorta priminizin yatmamış olması, bu hakkınızı etkilemez. Hakkınızı arayın tabi öyle bir hakkınız var.

Işe girişe dair belgeleriniz var ise bu belgeleri kullanarak sigortayı arayıp ya da gidip durumunuzu belirtin. Maalesef çoğu şirket bu haksızlığı yapıyor. Hakkınızı arayın. Umarım olumlu sonuç alırsınız.
Reis ise girişe dair hiç belge fln yok bana sadece dediler ki 1 hafta gel ortama alış fln bende istemedim sigortayı herşeyi geç yaparlar diye ve az önce atölyenin videosunu fln çektim sigortasız çalıştıgima dair

Sigorta priminizin yatmamış olması, bu hakkınızı etkilemez. Hakkınızı arayın tabii öyle bir hakkınız var.

Hocam sigorta falan bir şey istemediler 1 hafta gel falan dediler işte bize alış falan diye falan düşündüm ki sigortayı geç çıkaracaklar Pazartesiden itibaren bir daha gitmeyeceğim eğer ararlarsa alacaklarımi falan talep edeceğim atölyede fotoğraf video falan çektim öyle yani

Işe giriş belgeleriniz varsa bu belgeleri ibraz etmek üzere sigortayı arayıp ya da gidip durumunuzu belirtin. Maalesef çoğu şirket bu haksızlığı yapıyor. Hakkınızı arayın. Umarım olumlu sonuç alırsınız.
Sigorta yoksa işe giriş belgesi de olmaz. SGK'yı ararsan firmaya ceza kesilir.

Sigorta yoksa işe giriş belgesi de olmaz. SGK'yı ararsan firmaya ceza kesilir.
Kankam sigorta hiç bişi yapılmadı bana gel dediler 1 hafta bize alış şuan da bak işteyim sigortanın geç yapılacağını öğrendim çalışanların geç yapılmış bende bugünden itibaren ayrilcam ve alacaklarımi isteyeceğim SGK numarasi varsa atabilir misiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı