SİHA vs F16'da kim alır?

SIHA'lar F-16'lar için anca atış talimi olur. 200-300 km hızla uçan ve en fazla 1-2G manevra yapabilen hava aracından başka bir şey değil. Bir SIHA'yı kaybetmek kolay ama yerine koymak aynı şekilde kolay. Bir uçağı kaybettiğinizde o uçağı ve pilotunu geri koymak çok daha zor.

SİHA'lar F-16'lar için anca atış talimi olur. 200-300 km hızla uçan ve en fazla 1-2G manevra yapabilen hava aracından başka bir şey değil. Bir SİHA'yı kaybetmek kolay ama yerine koymak aynı şekilde kolay. Bir uçağı kaybettiğinizde o uçağı ve pilotunu geri koymak çok daha zor.

Hocam o zaman bir düzine SİHA vs F16 yapsak sonuç ne olur? Simulator olsa kendim denerim ama yok.

@A 10 Thunderbolt ll, nicelik bakımından çok daha üstün olacaktır. Ancak ne bizim SIHA'larımızda ne de başka ülkelerin SIHA'larında şu anda hava-hava saldırısı yapacak bir mühimmat yok. Bir tek ABD'nin bazı SIHA'ları Stinger hava-hava füzesi kullanabiliyor. Çoğu SIHA'larda kullanılan mühimmatlar basit tipte ve serbest düşüşlü mühimmatlar. SIHA'larda sayı artsa da saldırı yapabilecekleri bir top veya füze olmadığı sürece pek etkili olamayacaktır. SIHA'nın uçağı tek düşürme yolu intihar dalışı olacaktır. Ancak günümüzdeki SIHA'ların çok yavaş ve manevra kabiliyetlerinin az olduğunu düşünürsek uçağa başarılı bir şekilde intihar dalışı yapması pek olası gözükmüyor. Türkiye'nin elindeki F-16'lar hava-hava görevlerinde 4 adet AMRAAM ve 2 Adet Sidewinder füzesi taşıyor. Son nesil F-16'lar çok daha fazlasını taşıyabiliyor. IHA'lara tüm füzelerinizi kullanıp isabet ettirdiğinizi var sayarsak 6 tane SIHA'yı düşürebilsiniz. M61 Vulcan topuyla da 1-2 SIHA düşürseniz 4 SIHA kalacaktır. F-16 mühimmatı kalmadığı için geri kalanı vuramayacak, SIHA'larda hava-hava kabiliyeti olmadığı için F-16'yı vuramayacaktır. Kafa kafaya çarpışmada berabere bir durum olacaktır. Tabii savaş alanında birçok faktör var. Faktörlere göre ciddi değişiklikler olabilir. Ve SIHA'larda böyle kalmayacak. Şu anda SIHA'nın tek başına bir uçakla kapışmasına imkan yok ama ileride SIHA'ların hızları, manevra kabiliyeti ve mühimmat yetenekleri artacaktır.

Benim bu konuda bilgim yok ama,
Hız manevra silah çeşitliliği bakımından biri kendini korumaktan aciz F-16 ülke koruma formatında diye düşünüyorum.
SİHA hava sahası kapalı ise havalandığı an vurulabilir F-16 havalanabilirse hız ve manevra gücüyle savaşma vuruşma yapabilir diye düşünüyorum.
Yok mu teknik özellikleri kıyaslaması?
Hızı, silah gücü, manevra kabiliyeti, kilitlenen füzeden roketatardan kurtulma kapasite vb.

Benim bu konuda bilgim yok ama,
Hız manevra silah çeşitliliği bakımından biri kendini korumaktan aciz F-16 ülke koruma formatında diye düşünüyorum.
SİHA hava sahası kapalı ise havalandığı an vurulabilir F-16 havalanabilirse hız ve manevra gücüyle savaşma vuruşma yapabilir diye düşünüyorum.
Yok mu teknik özellikleri kıyaslaması?
Hızı, silah gücü, manevra kabiliyeti, kilitlenen füzeden roketatardan kurtulma kapasite vb.
Bisikletle motosiklet kıyaslanmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı