Sıkça alınan mavi ekran hataları

cagataymy

Kilopat
Merhaba,

Windows 10 işletim sistemine sahibim ve son zamanlarda günde 1-2 kez mutlaka mavi ekran hatası alıyorum. Bu konu hakkında desteklerinizi rica ediyorum. Son 3 hatanın Minidump dosyası aşağıdaki gibidir.
Minidump

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

MalwareBytes yüzünden mavi ekran almışsınız. Silin.

pangpd.sys ne emin değilim. Hitman Pro ile güvenli modda tarama yapın. Buna ait uygulama varsa silin. Palo Alto Networks ile ilgili galiba. 🤔

MSI'a ait yazılımları kaldır. Çipset, ağ kartı ve ses sürücünü güncelle.

SYS onarımı yapın.

MalwareBytes yüzünden mavi ekran almışsınız. Silin.

pangpd.sys ne emin değilim. Hitman Pro ile güvenli modda tarama yapın. Buna ait uygulama varsa silin. Palo Alto Networks ile ilgili galiba. 🤔

MSI'a ait yazılımları kaldır. Çipset, ağ kartı ve ses sürücünü güncelle.

SYS onarımı yapın.

Öncelikle zaman ayırdığınız için çok teşekkürler.

Hitman Pro ile güvenli modda tarama yaptım ama zararlı yazılım bulunamadı dedi.

pangpd.sys dosyası şirketim tarafından kullanılan Global Protect isimli yazılıma ait bir dosya anladığım kadarı ile. Palo Alto Networks yazıyor program için onu da kaldırdım.

MSI'a ait yazılımları da göremedim daha doğrusu program ekle kaldır da anlayamadım hangisi olduklarını.

Çipset, ağ kartı ve ses sürücülerini güncelledim.

SYS onarımı yaptım ilk aşamada bozuk bir dosya bulduğunu ve düzelttiğini belirtti.

Tamamdır. MSI yazılımı belki BIOS güncelleme yazılımı vs. olabilir.

MalwareBytes'ı da kaldırın kesinlikle. Tekrar mavi ekran alırsanız yazarsınız. Almazsanız da güncelleme yaparsınız. İyi günler.

MalwareBytes'ı da kaldırın kesinlikle. Tekrar mavi ekran alırsanız yazarsınız. Almazsanız da güncelleme yaparsınız. İyi günler.

MalwareBytes'ı da kaldırdım yazmayı unutmuşum. Bir önceki cevabımı da güncelledim Palo Alto Networks ile ilgili yazılımı bularak kaldırdım.

BIOS güncellemesi geçtiğimiz günlerde yaptım ama onu da Flash içine atarak gerçekleştirdim her hangi bir program kullanmadım yine de bir kontrol edeceğim ve sonucu sizinle paylaşacağım. Tekrar teşekkür ederim.
Az önce tekrar bir mavi ekran hatası yaşadım. Minidump dosyası ektedir. @246941

Minidump

Kendi mesajıma güncelleme yaptı ama bildirim gelmediğini düşünerek tekrar yazıyorum. 1 saat kadar önce bir mavi ekran hatası daha aldım ve Minidump dosyası ekteki gibi. Fırsatınız olup bir bakarsanız çok mutlu olurum. En kötü bir format atıp temiz işletim sistemine geçerim.

Minidump

Merhaba,

Bir süredir bilgisayarımda mavi ekran hataları ile boğuşuyorum. Harddisk, RAM testleri yaptım sorun bulunamadı daha sonra format attım düzelmedi en son dün tekrar temiz bir format attım cihaza ama bu sefer de cihaz açılırken mavi ekran hatası verdi ki bunu daha önce de yapıyordu. Bu konu hakkında minidump dosyasını paylaşıyorum yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Minidump - Google Drive

Komut satırını yönetici olarak başlat(CMD) şu kodları yaz.

1. sc config cldflt start=disabled
  2. sc stop cldflt
Merhaba,

Bir süredir bilgisayarımda mavi ekran hataları ile boğuşuyorum. Harddisk, RAM testleri yaptım sorun bulunamadı daha sonra format attım düzelmedi en son dün tekrar temiz bir format attım cihaza ama bu sefer de cihaz açılırken mavi ekran hatası verdi ki bunu daha önce de yapıyordu. Bu konu hakkında minidump dosyasını paylaşıyorum yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Minidump - Google Drive
Akabinde sfc /scannow komutunu çalıştır restart at

Komut satırını yönetici olarak başlat(CMD) şu kodları yaz.

1. sc config cldflt start=disabled
  2. sc stop cldflt

Akabinde sfc /scannow komutunu çalıştır restart at
İlginiz için teşekkür ederim. Bugün açılışta mavi ekran vermedi tekrarlaması durumunda adımlarınızı deneyeceğim. Kusura bakmayın her dokunduğumda bir şey çıktığından korkar oldum artık ondan şimdi denemiyorum. Tekrar teşekkür ederim yardımınız için.
Tekrar Merhaba,

Bu gece sadece arka tarafta Steam ve Dc açık iken mavi ekrana düşmüş ben içerideyken. Bu hatanın da Minidump dosyasını ekliyorum ve kontrol etmenizi rica ediyorum lütfen. @Giray Han

Minidump Dosyası

Merhabalar,

Bundan önce 2 tane mavi ekran başlığım olmuştu ama artık işin içinden çıkamaz hale geldim ve ne yapacağımı bilmediğim için yardımlarınıza ihtiyacım var. Benim bilgisayarıma arkadaşımın tavsiyesi ile bir adet "Crucial P5 500GB NVMe 3400MB/s-3000MB/s M.2 SSD CT500P5SSD8" satın aldım. Bu cihazı ana kartıma taktıktan sonra BIOS üzerinde görmediği için bana BIOS güncellemesi yapmam gerektiğini söyledi ve o işlemi de gerçekleştirdim. Daha sonra bana bu cihaza işletim sistemi kurarsan çok daha canavar olacak vs. Anlattı UEFI formatı için bir rehber gönderdi ve bunu denedim. Her şey buradan sonra başladı aslında cihaz format sonrası sürekli mavi ekran vermeye başladı, eski SSD tekrar formatlamayı denedim o esnada da mavi ekran hataları geldi ve bir şekilde format atmayı başardım. Format sonrası yine ara ara mavi ekranlar devam etti ve sıklığı arttı, 2 kere burada konu açtım arkadaşların önerilerini uyguladım ama çözüm bulamadım bir türlü. Daha sonra BIOS ekranına girdim Boost ekranından şu an işletim sistemimin yüklü olduğu SSD görünmediğini fark ettim bütün sıralamada UEFI ibaresi var ve Boot mode Select kısmı da LEGACY+UEFI olarak seçili görünüyor. Save&Exit kısmında SATA2: Kingston olarak işletim sisteminin yüklü olduğu SSD görünüyor Boot ekranında görünüp 1. sıraya alınamıyor. Son yaşadığım durum ise cihazın 2 kere sadece Google Chrome açıkken donması ve reset sonrasında mavi ekran vermesi. Burada farklı verdiği bir tepki de reset attıktan sonra tam Windows ekranına geçecekken tekrar başlatıyor cihaz kendini ve o zaman açılmayı başarıyor. Açılış sonrasında ise bir süre kullanım sağlıyor sonra da mavi ekrana düşüyor. Son aldığım mavi ekran da minidump dosyasında hata cdd.dll olarak yazıyordu.

Çok uzun oldu biliyorum ama süreci en başından anlatmak istedim bu konuda gerçekten yardımlarınıza ihtiyacım var ne yapacağımı artık bilmiyorum aklıma BIOS sürümü mü sorunlu acaba diye geliyor onu ilk sürüme mi çeksem diye düşünüyorum ve tekrar bir format USB hazırlamayı düşünüyorum. Başka da bir şey yok aklımda. Bu arada donanım olarak SSD ve RAM testlerini yaptım hata bulunamadı onlarda.

Okuyan cevap veren vermeyen herkese sonsuz teşekkürler sağlıklı günler.

Donanım

Anakart: MSI B450M PRO- M.2 V2
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X
RAM: 16 GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 1060 3GB
SSD: Kingston ve Crucial P5 500GB NVMe

Minidump dosyalarınızı paylaşabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı