Sıkıntılarım

9. sınıfım karantina döneminde biraz kilo aldım dersler desen zaten anlamıyorum. Okula gidemediğim için genelde benim gibi öğrenciler sadece dinleyerek bile teşekkür alır ama ben canlı dersleri dinleyerek bir şey anlamıyorum. Kısaca benim de hayatım pek iyi değil.
Ve unutmak istiyorum dertlerimi en azından birkaç saatliğine bu yüzden PC her ne kadar kötü olsa da Minecraft oynayarak unutuyorum tüm dertlerimi.
Ama maalesef her şey burada bitmiyor. Her zamanki gibi bu sefer de aile baskısı başlıyor. Ardından gelecek kaygısı zaten sosyal bir hayatım yok. Tek pencerem Discord, oradaki arkadaşlarım günümü onlarla geçiriyorum fakat bir yere kadar. Tahminime göre çoğu öğrenci bu durumda.

Arkadaşlar kısaca bunu okuyan herkes: Psikolojikmen ve fiziksel olarak çöktüm.

Oynadığımız oyuna kadar heyşer seninle aynı. Karantinada kilo aldım. Can sıkıntısından sabah akşam MC oynuyorum. Derslerden de çok anlamıyorum. Ama tek tesellim yakında virüs geçecek.
 
Aga 10. sınıfım senin evrelerinden geçtim hatta zaman zaman hâlâ geçiyorum. Ortaokulda ve 9. sınıfta çok yüksek ortlamam vardı hiç çalışmadan ama son yapılan bu yıl sınavlarında ortlamam 75 oldu mesela çünkü uzaktan eğitimde radyasyon, ekrana bakarkenki göz yorgunluğu gibi etkenlerden bir yandan telefon tablet PC direk elimizin altında olunca dikkat dağılıyor, hadi dağılmadı zaten anlamıyoruz. Gelecek kaygısı herkeste var ama her zaman hayalin ve hedefin olsun işin ile ilgili olmazsa eğer hiçbir adım atamazsın. Ben psikoloji düşünüyorum ve psikolojinin onayladığı bir şey günde 5 ila 10 şarkı dinle az da olsa modun yükselcek. Kendine küçük aktiveteler koy. Çizgi roman oku, yürüyüş yap gibi... Seni en ayakta tutacak şey arkadaşların ve ailendir. Arkadaşalarına şu dönemler çabuk kızabilir veya anlaşamazsın ağırdan al, alttan al çünkü herkes aynı anlayış göster ve insanlara teşekkür ve özür dilemekten çekinme. Konuşmayı sevdiğin veya uzun zaman konuşmadığın yakının varsa bir selam yazman ile güzel sohbet başlar. Çok uzun zaman oldu, beni tınlamaz, değersizim gibi asla düşünmene gerek yok. İlk adımı sen at. Ve şunu unutma, bir şeyleri yap. Pişman olur muyum düşünme sakın! Çok güzel kız var Red yer miyim yerine şansını direk dene. Zaten meslek bulamayacağım deme ve umutla bağlan, dene. Şartlar b*ktan evet ama en kötü dersin ki, şartlar b*ktandı denedim olmadı. Şartlar b*ktandı bizde bir şey yapmadık demezsin. Umarım yardımım olur.
Dersler ise çok klasik ama tekrar ve çalışma yap baika bir şey kurtarmaz çünkü Online zor dikkat et kendine kardeşim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı