Sıkışan Notebook Vidası

bura26kara26

Hectopat
Arkadaşlar laptopumun termal bakımını yapmak için sökmeye karar verdim. Laptopun vidalarını sökerken 2 tane vida tornavida uygun olmasına rağmen sökülmedi ve ağızları tornavidanın hiçbir şekilde tutamayacağı duruma geldi. Japon yapıştırıcısıyla tornavida ile yapıştırıp sökmeyi denedim yine olmadı. Daha sonra internette yaptığım araştırmalar sonucunda vidaya biraz kuvvet uygulayınca söküleceğini duydum ancak deneyemedim çünkü bir tane vida tam anakartın altına denk geliyordu bu yüzden bastıramadım. Sizin bir öneriniz var mı, varsa nedir? Şimdiden teşekkürler.

Benim de laptopun vidası bayağı sıkışti ama açamadım. Sonra zorlamanın manası yok dedim bıraktım. O vidayı nasıl açabilirim? Kaynak yapamam, çekiçle vuramam, ne yapabilirim?
Vidanın üzerine lehimle bastırın, sonunda plastik yeterince erir ve vidanın işlevi kaybolur, daha sonra kasayı çıkardıktan sonra o vidanın yatağını tamamen kırarak çıkartıp altına plastik bir plakayı sıcak silikonla yapıştırabilirsiniz. Vida silikonu delip normal işlevini yerine getirmeye devam edecektir. Bu işlemden sonra kasaya dışarıdan bakınca hiçbir fark görünmez. İnternette nasıl yapılacağını anlatan videolar var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…