Sıkışan Notebook Vidası

bura26kara26

Hectopat
Arkadaşlar laptopumun termal bakımını yapmak için sökmeye karar verdim. Laptopun vidalarını sökerken 2 tane vida tornavida uygun olmasına rağmen sökülmedi ve ağızları tornavidanın hiçbir şekilde tutamayacağı duruma geldi. Japon yapıştırıcısıyla tornavida ile yapıştırıp sökmeyi denedim yine olmadı. Daha sonra internette yaptığım araştırmalar sonucunda vidaya biraz kuvvet uygulayınca söküleceğini duydum ancak deneyemedim çünkü bir tane vida tam anakartın altına denk geliyordu bu yüzden bastıramadım. Sizin bir öneriniz var mı, varsa nedir? Şimdiden teşekkürler.

Aynısı başıma gelmişti, şu şekilde çözmüştüm; yalama olan vidanın üzerine yalama olmamış başka bir vida kaynattım. Sonrasında tornavidayla rahatlıkla açtım. Yalnız bu işlemden sonra 2 vida da bir daha kullanılamaz hale geliyor haberin olsun.

Aynısı başıma gelmişti, şu şekilde çözmüştüm. Yalama olan vidanın üzerine yalama olmamış başka bir vida kaynattım. Sonrasında tornavidayla rahatlıkla açtım. Yalnız bu işlemden sonra 2 vida da bir daha kullanılamaz hale geliyor haberin olsun.
Yalama, vidanın boşa dönmesi anlamına gelir, dediğin şeyi doğru anladıysam bu şekilde yalama vida açamazsın sadece tornavidaya bağlanan kısmı bozulmuş bir vidayı açabilirsin.

Son düzenleme:
Yalama vidanın boşa dönmesi anlamına gelir, dediğin şeyi doğru anladıysam bu şekilde yalama vida açamazsın sadece tornavidaya bağlanan kısmı bozulmuş bir vidayı açabilirsin.
Haklısınız, yanlış bir tabir kullandım. Demek istediğim ben de laptop'ımın temizliğini yapmak üzere arka kapağındaki vidaları sökmeye koyulmuştum taa ki bir vida zorluk çıkarana kadar. Vidayla o kadar uğraştım ki; vidanın üzerindeki yıldız kısmı neredeyse dümdüz oldu, aynı bir çivi misali. Sonrasında ise yukarıda önerdiğim yöntemi denedim ve işe yaradı.

Hocam fotoğrafını at, duruma göre öneride bulunmaya çalışalım.
Diğe vida fotoğrafta çıkmıyor etrafı kapalı ancak durumu bununla tamamen aynı.
F5DFB9A1-6570-46F7-96B3-6225DABF5329.jpeg

Benim de laptopun vidası bayağı sıkışti ama açamadım. Sonra zorlamanın manası yok dedim bıraktım. O vidayı nasıl açabilirim? Kaynak yapamam, çekiçle vuramam, ne yapabilirim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı