Sıkıştırılmış dosyadan sıkıştırılmış boyutta çıktı alma

Statosfer

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Konu başlığı biraz karmaşık olabilir ve konuyu doğru yere mi açtım pek emin değilim. Özür dilerim.
Dosyamın boyutunu küçültmek istiyorum. 5MB olan dosyamı WinRAR ile sıkıştırdığımda 3MB seviyesine düşürmekte. Fakat WinRAR olarak gönderim sağlayamayacağımdan işime yaramamakta. İçerisinde sıkıştırmış olduğum dosyayı sıkıştırılmış boyutta çıkartmam mümkün mü?

1659448645932.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya formatı ne ise onun özel yazılımı ile sıkıştırabilirsiniz. Örnek: Bir PDF dosyasını WinRAR ile sıkıştırsanız bile açılınca yine eski boyutu alacak. Ama bir PDF sıkıştırma yazılımı ile yaparsanız kalıcı olarak boyut düşer.

Pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Mail siteminin dosya boyutu sınırına takılıyorsanız.
Bunları kullanabilirsiniz.

Şimdi siz WinRAR ile veriyi sıkıştırdığınızda, veriyi alan kişi dosyayı açamıyor mu?
Yalnızca PDF Formatında gönderebiliyorum.

Dosya formatı ne ise onun özel yazılımı ile sıkıştırabilirsiniz. Örnek: Bir PDF dosyasını WinRAR ile sıkıştırsanız bile açılınca yine eski boyutu alacak. Ama bir PDF sıkıştırma yazılımı ile yaparsanız kalıcı olarak boyut düşer.
10mb seviyelerinde pdf creator ile kalite üzerinde oynayarak 5mb seviyelerine düşürebildim. Fakat daha da düşürmek oldukça zor ve sayfa okunurluğunu zorlaştırıyor. Bildiğiniz yöntemler var mı?

Açıkçası ben PDF olarak tahmin yürütmüştüm ama bazı Pro yazılımlar kaliteyi fazla etkilemeden %70-80 yapabiliyorlar. Bu konuda fazla deneyimim yok ama Online PDF sıkıştıran ve birkaç Pro yazılım ile denemeler yapın derim.

Meraktan soruyorum Niye 10 MB'lik dosyayı sıkıştırmak istiyorsunuz ki?
Bende çok anlamsız buluyorum aslında fakat tarafımdan maksimum PDF boyutunu 3mb olacak şekilde ayarlamam istendi. Ben de mümkün olduğunca düşürmeye çalışıyorum.

Açıkçası ben PDF olarak tahmin yürütmüştüm ama bazı Pro yazılımlar kaliteyi fazla etkilemeden %70-80 yapabiliyorlar. Bu konuda fazla deneyimim yok ama Online PDF sıkıştıran ve birkaç Pro yazılım ile denemeler yapın derim.
Online PDF Sıkıştıran sayfalar güvenilir midir sizce?

Online PDF sıkıştıran sayfalar güvenilir midir sizce?

Ben şahsen çok önemli belgeler ile güvenmezdim tabii. O konuda kullanılacak kaynak hakkında güvenlik incelemeleri yapmanız şart.

Edit: Adobe bu hizmeti ücretsiz veriyormuş. Güvenlik kuşkunuz yoksa bir deneyin derim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı