Silahlara İlgisi Olan Dostlara Sorularım

1. Hayır.
2. Hayır.
3. Bakım yapılan her şey daha stabil çalışır, sadece silah olarak düşünmeyebilirz.
4. Bilgim yok.
5. Araştırıp, bulmak gerekiyor. Hiç yerli üretim silahlara ilgi duymadım.
6. @dogant cevaplamış.
7. @dogant yine cevaplamış.
8. Dönerek ya da sabit şekilde gider. Sarhoş gibi sallanarak gitmez. Gerçi kör kurşun meselesi var ancak o farklı bir problem. :)

@Cruslan Pompalı tüfeklerin de yivli namluları mevcuttur. Paradox ve fully rifled gibi namluları bulunur. Türkiye'de pek yaygın değil ama var. Bu namlularla 12.7mm sabot kurşun atılır genelde ve 550-600 metreden hedefi rahatlıkla vurabilirsin. Tahribatı baya fazladır.

1587145765154.png

TSK Kendi silahlarını kullanıyor fakat bundan 5-10 yıl önce yurtdışından gelen silahlar kullanılıyordu. Mesela sınır karakollarında genellikle G3 Kullanılıyordu.

1. sorunun cevabı😀

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aklıma, hiç atış yapılmamış, kutusundan çıkarılmamış adı altında satılan ikinci el silahlar geldi nedense. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1. sorunun cevabı😀

Yalnız o eriyen susturucu, namlu bu şekilde erise mermi namludan çıkamaz.
Namlu erimez ama hatalı bir fişek yüzünden kabak çiçeği gibi açılır. Kendi gözümle de gördüm bunu.
Fişek dolumunda fazladan konulan birkaç mg barut bile en iyi silahların namlularını patlatmaya yetebiliyor. Çok tehlikeli bir durum.
M1 tüfeği atış yaparken arkadaşın elinde paramparça olmuştu tüfek. Bir arkadaşımın SSG 08'nin namlusu parçalandı.

1587146449461.png

Son düzenleme:
Yalnız o eriyen susturucu, namlu bu şekilde erise mermi namludan çıkamaz.
Namlu erimez ama hatalı bir fişek yüzünden kabak çiçeği gibi açılır. Kendi gözümle de gördüm bunu.
Fişek dolumunda fazladan konulan birkaç mg barut bile en iyi silahların namlularını patlatmaya yetebiliyor. Çok tehlikeli bir durum.
M1 tüfeği atış yaparken arkadaşın elinde paramparça olmuştu tüfek. Bir arkadaşımın SSG 08'nin namlusu parçalandı.

Eki Görüntüle 538659
Keleş bölünüyordu mermi yüzünden.

@Cruslan @Jira bu konu hakkında bilgiye sahiptirler, diye umuyorum.
Silahlardan pek anlamam açıkçası. AK-47 ile 20-25 mermi sıkmışlığım var. Abartıldığı kadar tepmesi yok, çok rahat, temiz kullandım. G3 daha çok tepiyor, AK-47 kadar güven vermedi bana. Evet, alakam bu kadardır :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı