Silikon tabancasından elektrik çarpar mı?

220W'a dokunursan, vücudunun her yeri yalıtkan olursa çarpılmazsın. Ancak sen 220W'a dokunup birisi sana dokunursa, o kişi çarpılır. Sanayi elektriği 320W'tur; doğrudan dokunduğunda acımaz, fark etmez, direkt ölümcül olabilir. Evlerde ise zaten 220W'tan fazla olmaz. Zaten bir sorun olduğunda kaçak akım rölesi devreye girer.
220v o

Hocam watt ile voltajı karıştırıyor olabilir misiniz? Biraz kafam karıştı da.

Pardon hocam yazmaya aşıltığım için volt yazmışım dorusu voltaj karıştırmısım.

Silikon tabancası için konuşmazsak ne kadar akım çektiğine bağlı 55W'da ölümcül olma ihtimali taşımaz mı?

Yok 55 voltaj altı falan çarpmaz gıdıklar kitaplarda ve genel olarak elektrikçiler 55v altı çarmaz der 55v altı enerji isteyen olan benim aklımda olan kapı zilleri ve LED'ler Kapı Otomatiği.

Yok 55 voltaj altı falan çarpmaz gıdıklar kitaplarda ve genel olarak elektrikçiler 55v altı çarmaz der 55v olan benim aklımda olan kapı zilleri ve LED'ler.
Alet 40W hocam, bunun hesabını şöyle yaparsak ne kadar doğru olur bilemiyorum fakat kafamda böyle canlandırdım. 2V x 20A kesin ölüm getirmez mi?

Bu arada 500mA bile ölümcül olabiliyormuş.

Alet 40W hocam, bunun hesabını şöyle yaparsak ne kadar doğru olur bilemiyorum fakat kafamda böyle canlandırdım. 2V X 20a kesin ölüm getirmez mi?

Bu arada 500ma bile öldürücü olabiliyormuş.

Yok kesin ölüm olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
55W altı hiçbir şey insana zarar vermez 220W deyseniz bile istemsiz elinizi çekiyorsunuz eliniz biraz titrer morarır. Siz elektrikten çok elim yanarmı derdine odaklanın derim.
Watt güçtür, Volt ise gerilimdir.
40 Watt havya da 220 V gerilim ile çalışıyor ve 220 V tehlikelidir, ölüm riski vardır. Bilip bilmeden yorum yapmayın hele ki elektrik konularında.
Konuya gelecek olursak, ürün zaten genel anlamda plastik ve üretimde de her cihazda olduğu gibi insan sağlığı gozetilir ve yalıtımlı bir şekilde kullanıma sunulur.

220W'a dokunursan, vücudunun her yeri yalıtkan olursa çarpılmazsın. Ancak sen 220W'a dokunup birisi sana dokunursa, o kişi çarpılır. Sanayi elektriği 320W'tur; doğrudan dokunduğunda acımaz, fark etmez, direkt ölümcül olabilir. Evlerde ise zaten 220W'tan fazla olmaz. Zaten bir sorun olduğunda kaçak akım rölesi devreye girer.
Siz elektrik hakkında yorum yapmayın bence. W ile V ayrımını geçtim, sanayi elektriği diye bilinen 3 fazdir 380 V gerilim taşır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı