Silinen Disk Birimden Veri Kurtarma

justHalit

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Disk Yönetiminde bir ayar yapmaya çalışırken diskimin tamamını sildim. Birimi sili işaretleyerek.
Forumdaki ilgili konuları ve internetten yaptığım araştırmalar neticesinde alttaki yolları denemiş bulunuyorum.
  • Photorec
  • Easeus
  • Active File Recovery
  • Active Partition Recovery
  • Disk Drill.
Bu araçlar ile yaptığım taramalar sonucunda silinen diskteki verilerden hiçbirini bulamıyorum. Toplamda 3-5MB'lık gereksiz veriler çıkıyor sadece.
Yaklaşık 35-50 GB fotoğraflarım ve videolarımın olduğu bir bölümü kurtarmak istiyorum. Toplam silinen veri 400GB'a yakın.
Ben bu verileri nasıl okuyup kurtarabilirim?
İlgili disk, ilgili cihazda halen takılı ve taramayı böyle yapıyorum. Diski çıkartıp harici bir disk gibi mi bağlamam gerekiyor? Çünkü hiçbir veri göremiyorum/bulamıyorum.

1619622725320.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sildiğiniz alan çok büyük. Kurtarması zor olur kurtarsanız bile dosyalar arızalı olabilir açılmayabilir. Ama mutlaka denemek istiyorsanız şöyle birşey yapabilirsiniz.

Sildiğiniz disk üzerine hiçbir şekilde veri yazmayın. Silinen verilerin üzerine veri yazılırsa kurtarmak çok daha zor olur. USB'den boot edilen bir paritition recovery programının ISO dosyasını bulup Rufus ile flaşdiske yazdırın ve bu flaşdan bilgisayarı başlatın. Daha sonra harici disk bağlayıp kurtardığınız verileri harici diske kaydedin. 400 GB veri kurtaracağınız için daha büyük bir harice diske ihtiyacınız olabilir. Çünkü önceden silinmiş verileri de gösteriyor. Bu arada eğer SSD değil de HDD'den kurtarma yapacaksanız işlem saatler hatta günler sürebilir, o yüzden gerçekten çok önemli verileriniz yoksa uğraşmaya değmez. Kolay gelsin.

Artı -1 Eksi
Disk şu an biçimlendirilmemiş mi gözüküyor?
1619628231269.png

Böyle gözüküyor hocam. Sanırım biçimlendirilmiş.
Hocam sildiğiniz alan çok büyük. Kurtarması zor olur kurtarsanız bile dosyalar arızalı olabilir açılmayabilir. Ama mutlaka denemek istiyorsanız şöyle birşey yapabilirsiniz.

Sildiğiniz disk üzerine hiçbir şekilde veri yazmayın. Silinen verilerin üzerine veri yazılırsa kurtarmak çok daha zor olur. USB'den boot edilen bir paritition recovery programının ISO dosyasını bulup Rufus ile flaşdiske yazdırın ve bu flaşdan bilgisayarı başlatın. Daha sonra harici disk bağlayıp kurtardığınız verileri harici diske kaydedin. 400 GB veri kurtaracağınız için daha büyük bir harice diske ihtiyacınız olabilir. Çünkü önceden silinmiş verileri de gösteriyor. Bu arada eğer SSD değil de HDD'den kurtarma yapacaksanız işlem saatler hatta günler sürebilir, o yüzden gerçekten çok önemli verileriniz yoksa uğraşmaya değmez. Kolay gelsin.
Hocam 1.5 TB civarı veri kurtaranları okudum, üzerine henüz bir şey yazmadım evet. Bahsettiğiniz yol çok karmaşık duruyor. Başka çarem kalmazsa deneyeceğim.
Aslında tüm verileri istemiyorum, 30 GB fotoğraflarımı kurtarsam yeter. Bu videoda, verileri tarayıp istenilenleri geri getiriyorlar.

Aşağıdaki yazılımı da deneyebilirsiniz.

Aşağıdaki yazılımı da deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim bunu da denedim hocam zaten photorec ile aynı yazılımmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı