Silinen disk nasıl kurtarılır?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, D diskime Linux vs. yükleyip bir şeyler deniyordum. 150GB bölüm ayırmıştım oraya Linux kurup silerdim. Disk yönetiminden Linux EFI bölümünü silmek için diskpart açtım. List disk sonra D'yi seçtim list Partition dedim sonra EFI olan 1GB'lık Partition'u select yaptım clean dedim tüm disk gitti. Nasıl oldu anlamadım hep böyle yapardım bir anda tüm disk gitti. Yanında başlatılamadı gibi bir şey yazıyordu sonra bir baktım yeni basit birim diyor. Dedim gitti her şey. Yeni basit birim dedim ve diskin içi tertemizdi. Allah'tan çok çok önemli şeyler yoktu ama bayağı fazla oyun dosyalarım vardı gitti. Kurtulamayacağını biliyorum ama bir ihtimali var mıdır?

SSD mi HDD mi? Bu ikisinin farkı şu an önemli.

SSD ise hepsi gitti geri dönüşü yok. Bende sildim, geri getirici programları veya özel Linux tabanlı kurtarma işletim sistemleri ile denedim olmadı ki zaten veri kurtarma yapan kişilerde çoğunlukla aynı şeyi söylüyor, YouTube yalancısıyım bu konuda ama ben denedim yapamadım. Tam 700GB dosyam gitti.

HDD ise halen şansınız var. Partition demişsiniz ama kullanamya devam ettiyseniz şansınız düşüyor, diski kapatın/PCyi kapatın ve diski sökün. Klonlayıp yazılım ile deneyeceksiniz ve SSD'ye nazaran şansınız var.

SSD ise hepsi gitti geri dönüşü yok. Bende sildim, geri getirici programları veya özel Linux tabanlı kurtarma işletim sistemleri ile denedim olmadı ki zaten veri kurtarma yapan kişilerde çoğunlukla aynı şeyi söylüyor, YouTube yalancısıyım bu konuda ama ben denedim yapamadım. Tam 700GB dosyam gitti.

HDD ise halen şansınız var. Partition demişsiniz ama kullanamya devam ettiyseniz şansınız düşüyor, diski kapatın/PCyi kapatın ve diski sökün. Klonlayıp yazılım ile deneyeceksiniz ve SSD'ye nazaran şansınız var.

Hocam dedikleriniz tüm SSD'ler için geçerli mi bilmiyorum ama ben zamanında Windows kurulumu sırasında yapacağım kurulumla alakası olmayan bir SATA SSD üzerindeki tüm verileri silmiştim disk drill aracılığıyla kurtardım tüm verileri.

Bende tesadüfen SSD TRIM yapmıştı ondan dolayı her şey gitti. Klonladığımda disk tamamen 0'dı. TRIM daha çalışmadıysa şansınız var.

NTFS için R studio veya GetDataBack diye bir yazılım var klonladıktan sonra kullandım. Bundan yüksek şansınız yok zaten.

HDD.
Ayrılmamıştı yeni birim yaptim ve Sadece 3-5 klasör açtım içleri boş sonra kapattim.

@Kwoth hangi program önerirsiniz?

Son düzenleme:
@Kwoth hangi program önerirsiniz?

Geç cevap için kusuruma bakmayın, hasta olmuşum anca girdim.

Seçenek 1: Klonla ve kurtar

Şimdi başka diskin varsa, normalde diski klonla deyip klon üzerinden kurtma işlemi yap diyeceğim. Parted Magic bu durumda iyi.

Yine klonlanabilecek disk varsa, bedava olsun diyorsan, Hiren's Bootcd PE üzerinden klonlayıp oradan Lazesoft data recovery, Recuva, DMDE, ReclaiMe vs ile denenebilir. Linki forumdada mevcutmuş.

Seçenek 2: Düz kurtar

Klonlama yapmadan, çalışan sistem üzerinden neredeyse pek deneme yapmadım. Çünkü genelde böyle olduğunda ya işletim sistemi yüzünden dosyaların bazıları zarar görmüş oluyor, yada yapacağınız bir hatalı kurtarma işi yüzünden dosyalar gidiyor.

Diskim yok ben klonlayamam derseniz 2. paragraftaki programların bazıları çalışan sistem üzerinde zaten çalışıyor fakat ne derece işe yarar bilmiyorum.

1. yöntemi kendimde en son 3-4 yıl önce denedim. O zamandan bu yana denemedim çünkü artık ya yedek alıyorum, ya da SSD kullandığım için zaten mümkün değil.

Benim kurtarma programları ile yaşadığım tecrübeler çoğunlukla ortalama olmuştur, sizin yaşayacağınız tecrübe farklı sonuçlanabilir. Klonlama yapmadan yapacağınız kurtarma işlemlerinde dediğim gibi, sorumluluk kabul etmiyorum.

Geç cevap için kusuruma bakmayın, hasta olmuşum anca girdim.

Seçenek 1: Klonla ve kurtar

Şimdi başka diskin varsa, normalde diski klonla deyip klon üzerinden kurtma işlemi yap diyeceğim. Parted Magic bu durumda iyi.

Yine klonlanabilecek disk varsa, bedava olsun diyorsan, Hiren's Bootcd PE üzerinden klonlayıp oradan Lazesoft data recovery, Recuva, DMDE, ReclaiMe vs ile denenebilir. Linki forumdada mevcutmuş.

Seçenek 2: Düz kurtar

Klonlama yapmadan, çalışan sistem üzerinden neredeyse pek deneme yapmadım. Çünkü genelde böyle olduğunda ya işletim sistemi yüzünden dosyaların bazıları zarar görmüş oluyor, yada yapacağınız bir hatalı kurtarma işi yüzünden dosyalar gidiyor.

Diskim yok ben klonlayamam derseniz 2. paragraftaki programların bazıları çalışan sistem üzerinde zaten çalışıyor fakat ne derece işe yarar bilmiyorum.

1. yöntemi kendimde en son 3-4 yıl önce denedim. O zamandan bu yana denemedim çünkü artık ya yedek alıyorum, ya da SSD kullandığım için zaten mümkün değil.

Benim kurtarma programları ile yaşadığım tecrübeler çoğunlukla ortalama olmuştur, sizin yaşayacağınız tecrübe farklı sonuçlanabilir. Klonlama yapmadan yapacağınız kurtarma işlemlerinde dediğim gibi, sorumluluk kabul etmiyorum.
Geçmiş olsun.
Ben Recuva diye bir program denedim. Çoğu fotoğrafı kurtardı ama ben oyun program vs. kurtarmasını bekliyordum. Sadece bir tanesini kurtardı onu geri yüklediğimde işte programın alt klasörü olur ya onları almamış direkt programın tüm dosyalarını bir klasörün içine almıştı. Bende öyle olunca vazgeçtim kurtarmaktan. Teşekkürler yardımınız için.

Geri getirici programlar SSD getirebiliyor ancak bazılarını getiriyor ve isimsiz bulabiliyor yani iş şansa düşüyor HDD bilmiyorum ben SSD denemiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı