sorusoranbirisi
Femtopat
Daha fazla
Herkese iyi Sosyaller,
Geçen günlerde işlemci, ekran kartı ve FPS değerlerini görebilmek için MSI Afterburner ve RTSS kurulumunu yapıyordum. Uygulamaların kurulumunu yaparken, son sayfada kısayol oluşturma ekranında, programın hangi dosyaya kurulacağını belirleyen ekranda birkaç garip dosya fark ettim. Dosyalar, Afterburner'ın program files (X86) konumunda bulunduğunu gösteriyordu.
Bu dosyalar "CS 1.6 oyna," "Joygame" ve "stopabit" şeklindeydi. Joygame ve CS 1.6'yı eskiden oynadığım oyunları tekrar denemek için indirmiştim. Wolfteam'i kendi sitesinden, CS'yi ise CS durağı'ndan indirdim. CS durağı'nı forumlardan araştırarak ve VirusTotal'den kontrol ederek indirmiştim. Ancak, iki oyundan da sıkılıp sildim.
stopabit ise bilgisayarı ilk aldığımda, internet konusunda pek bilgim yokken PES 2013 indirmeye çalışırken bulaştırdığım bir dosyaydı. Ancak sonrasında tüm dosyalarını araştırarak sildiğimi düşünüyorum.
Sildiğim dosyaların Afterburner kurulumu sırasında görünmesi üzerine program files (X86) klasörüne manuel olarak baktım, ancak bu üç dosya orada yoktu. ESET, Kaspersky (ücretli sürüm) ve Windows Defender ile tam tarama yaptım, ancak hiçbir virüs saptanmadı.
Sizce bu dosyalar neden Afterburner kurulumunda göründü? Şüpheli bir durum mu? Format atmam gerekir mi?