Silinen dosyalar uygulama kurulum ekranında gözüküyor

sorusoranbirisi

Femtopat
Daha fazla  

Herkese iyi Sosyaller,

Geçen günlerde işlemci, ekran kartı ve FPS değerlerini görebilmek için MSI Afterburner ve RTSS kurulumunu yapıyordum. Uygulamaların kurulumunu yaparken, son sayfada kısayol oluşturma ekranında, programın hangi dosyaya kurulacağını belirleyen ekranda birkaç garip dosya fark ettim. Dosyalar, Afterburner'ın program files (X86) konumunda bulunduğunu gösteriyordu.

Bu dosyalar "CS 1.6 oyna," "Joygame" ve "stopabit" şeklindeydi. Joygame ve CS 1.6'yı eskiden oynadığım oyunları tekrar denemek için indirmiştim. Wolfteam'i kendi sitesinden, CS'yi ise CS durağı'ndan indirdim. CS durağı'nı forumlardan araştırarak ve VirusTotal'den kontrol ederek indirmiştim. Ancak, iki oyundan da sıkılıp sildim.

stopabit ise bilgisayarı ilk aldığımda, internet konusunda pek bilgim yokken PES 2013 indirmeye çalışırken bulaştırdığım bir dosyaydı. Ancak sonrasında tüm dosyalarını araştırarak sildiğimi düşünüyorum.

Sildiğim dosyaların Afterburner kurulumu sırasında görünmesi üzerine program files (X86) klasörüne manuel olarak baktım, ancak bu üç dosya orada yoktu. ESET, Kaspersky (ücretli sürüm) ve Windows Defender ile tam tarama yaptım, ancak hiçbir virüs saptanmadı.

Sizce bu dosyalar neden Afterburner kurulumunda göründü? Şüpheli bir durum mu? Format atmam gerekir mi?

CS 1.6 ve Wolfteam kayıt defterinden silinmemiş olabilir, "stopabit" hakkında internette biraz baktım, çoğu yerde virüs denilmiş.

CS 1.6 ve Wolfteam kayıt defterinden silinmemiş olabilir, "stopabit" hakkında internette biraz baktım, çoğu yerde virüs denilmiş.

Evet stopabitin virüs olduğunu biliyorum ama Kaspersky eset ve Windows Defender virüs yok diyor. Diğer uygulamaları da şimdi kayıt defterinden sildim ama yine de Afterburner'da gözüküyor.

Ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

Afterburner'dan bu hocam kayıt defterinden CTRL+F ile aratıp sildim başka dosya kalmadı ama hâlâ gözüküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250319_220818.jpg
    IMG_20250319_220818.jpg
    209,7 KB · Görüntüleme: 25
Hocam burası büyük ihtimalle başlangıç menü kısayolları.

"C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs" dizininde olması lazım, buradan klasörü bulun ve silin.

Hocam burası büyük ihtimalle başlangıç menü kısayolları.

"C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs" dizininde olması lazım, buradan klasörü bulun ve silin.

Kayıt defteri dışında hiçbir yerde gözükmedi, kayıt defterinden de hepsini teker teker aratıp aratıp sildim ama nafile yine de Afterburner'da gözüküyor garip olan ise 3 antivirüs programı da virüs bulamıyor sanırım format atacağım.

Kayıt defteri dışında hiçbir yerde gözükmedi, kayıt defterinden de hepsini teker teker aratıp aratıp sildim ama nafile yine de Afterburner'da gözüküyor garip olan ise 3 antivirüs programı da virüs bulamıyor sanırım format atacağım.
Hocam boşuna format atmanıza gerek yok, virüs değil bir şey değil. Ancak rahatsız oluyorsanız ona bir şey diyemem tabii.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı