Silinen trojandan kalıntı kalmış mıdır?

ivandrag0_2

Decapat
Katılım
3 Şubat 2021
Mesajlar
161
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sistemime trojan bulaşmışt. Malwarebytes ile karantinaya alıp sildim. Sonra Kaspersky indirip tarafım, hiçbir şey yoktu. Şimdi de antivirüsü sildim. Windows Defender açık. Kalıntı kalmış mıdır? Saçma siteler, crackli oyun vs. inidirmediğim sürece sıkıntı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Hocam peki tarama yapmadan dosyayı silmiştim karantinadan gelmez değil mi saçma bir şey yapmazsam.

Tarama yapmadan önce trojanı kendiniz mi sildiniz? Ondan sonra tam tarama yaptıktan sonra bir şey yoksa sıkıntı yoktur bence ama manuel silmek yerine antivirüs silse daha sağlam olur.
 
Tarama yapmadan önce trojanı kendiniz mi sildiniz? Ondan sonra tam tarama yaptıktan sonra bir şey yoksa sıkıntı yoktur bence ama manuel silmek yerine antivirüs silse daha sağlam olur.

Hocam şöyle en baştan anlatayım ilk önce Windows Defender uyarı vermişti "PuaBundlerWin32/Driver" diye bir dosya vardı virüs diye sildim Defender'dan kaldırdım sonra yine uyarı aldım bende Malwarebytes indirip tarama yaptım "trojan. Fakechrome" diye bir şey buldu bunu ilk Malwarebytes üzerinden karantinaya alıp sildim sonra C diskinde bununla ilgili dosyaları arayıp sildim ve 10 kez tam tarama yaptım neredeyse sonra gittim Kaspersky aldım gittim para verip 1 yıllık üyelik aldım onda da 10 kez aşağı yukarı tarama yapmıştım temizdi bugün de Windows Defender'a girdiğimde bu ilk bahsettiğim "PuaBundlerWin32/Driver" duruyordu karantinadaydı orada ayrıntıları görüntüleye basınca bir dondu PC virüs falan salınmadı ama sonra oradan da virüsü tamamen silip 3 kez Windows Defender'dan tam tarama bir de çevrimdışı tarama yaptım temiz midir yani şu an sistem.
 
Hocam şöyle en baştan anlatayım ilk önce Windows Defender uyarı vermişti "PuaBundlerWin32/Driver" diye bir dosya vardı virüs diye sildim Defender'dan kaldırdım sonra yine uyarı aldım ben de Malwarebytes indirip tarama yaptım "trojan. Fakechrome" diye bir şey buldu bunu ilk Malwarebytes üzerinden karantinaya alıp sildim sonra C diskinde bununla ilgili dosyaları arayıp sildim ve 10 kez tam tarama yaptım neredeyse sonra gittim Kaspersky aldım gittim para verip 1 yıllık üyelik aldım onda da 10 kez aşağı yukarı tarama yapmıştım temizdi bugün de Windows Defender'a girdiğimde bu ilk bahsettiğim "PuaBundlerWin32/Driver" duruyordu karantinadaydı orada ayrıntıları görüntüleye basınca bir dondu PC virüs falan salınmadı ama sonra oradan da virüsü tamamen silip 3 kez Windows Defender'dan tam tarama bir de çevrimdışı tarama yaptım temiz midir yani şu an sistem?

Temizdir bana kalırsa. Bir antivirüs uygulamasıyla 1 kere tam tarama yapmak yeterli. Hala virüs şüphesi varsa farklı antivirüs programıyla tam tarama yapılabilir. Bulaşan virüsler ciddi bir virüs değil gibi geldi bana.
 
Temizdir bana kalırsa. Bir antivirüs uygulamasıyla 1 kere tam tarama yapmak yeterli. Hala virüs şüphesi varsa farklı antivirüs programıyla tam tarama yapılabilir. Bulaşan virüsler ciddi bir virüs değil gibi geldi bana.
Hocam her gün her PC açtığım zaman yapıyorum tam tarama Windows Defender ile antivirüs sistemi yavaşlatıyor biraz zaten kaç sefer tarama yapmıştım bence de birşey kalmamıştır ama bu PuaBundlerWin32 Driver acaba normal birşey mi yoksa driver diye kendini gizleyen virüs falan mı en düşükteydi yazar ya orada tehlike seviyesi mi neydi.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı