Silinmeyen virüs var mıdır?

BIOS nerede kurulu? Şu an merak ettim.

Anakarta gömülü bir çip içinde. BIOS çipi deniliyor. Anakartın kalbi diyebiliriz.

Ben işlemci önbelleğine yerleşen virüs duydum bunlar ne? ( Çok uçuk bir fikirmiş. Yalan galiba ) Çok küçük boyutlu ve sistemin her yerine girebilen bir virüs olursa ( Ekran kartı belleğinde bile hayatta kalabilen türden. ) silinemeyen bir virüs olur. Ama genellikle format attığında gidiyor.

NOT : Elimizde virüse karşı büyük bir koz var, Bilgisayara virüs bulaştırmamak.

Format için kurulumu boot ederken kendini kopyalayıp yeni sisteme yerleşebilir zararlılar her ne kadar çok uzun zamandır rastlamasam da duymuştum birkaç kere. Tabii silinmez diye bir şey yok, üstüne bir Linux dağıtımı kurup tekrar Windows'u kurarsanız o zaman kurtulursunuz.

Bunun dışında BIOS'a yerleşebilen virüsler de var tabii.
Mesela BIOS'u berbat hale getiren CIH.
Secure Boot'u açmak yerine indirdiğim programları kontrol ederim MusaLLaT.exe falan cıkar diye :D
MusaLLaT.exe akıllı tahtadan bulaşmıştı cidden berbat bir şey.
Evet, Secure Boot çok önemli bir özellik aslında bu konuda. 🙂
Özellikle internetli secure boot candır virüs girdiğinde 🙂

Arkadaşlar kafama takılan bir soru, format atmanın bile virüsü silemeyeceği bir virüs ya da silinmesinin çok zor olan bir virüs var mıdır?

Samsung bir laptopum vardı kardeşim Minecraft indirmiş ve bilgisayara değişik dosyalar ve LoL gibi oyunlar inmiş oda korkup bilgisayarı kapatmış daha sonra ben eve gelince bana olayı anlattı virüsü tarattım yüzlerce dosya tespit edildi ESET işe yaramadı bende format attım ama formattan sonra virüs geçmedi nasıl oldu bende anlamadım HDD şu an bozuk bir durumda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı