Silmarillion'a başlanmalı mı?

ArDaUs

Hectopat
Kitabı almayı düşünüyorum ama bazı kişiler kitabın orta dünya hikayesine aşina olmayanlar için çok ağır geleceğini söylüyor. Fakat bu kitap zaten orta dünyanın başlangıcını anlatıyor diye biliyorum yani ağır denilirken hikaye açısından mı yoksa içinde geçen kelimelerin ağırlığımı anlayamadım.

Bunun haricinde serinin sadece üçlemesini izleyen biri olarak bana önerebilir misiniz? Yoksa hikayeyi iyi anlayabilmek için seriye nereden başlamalıyım? Yeşillendirirseniz hoş olur.

Aktif olarak okumaktayım ama biraz ağır bir kitap. İçinde aşırı fazla devrik cümle var. Kafa dağıtmak için okunacak bir kitap değil kendisi. Ciddi ciddi alınıp okunmalı.

Başlangıç için Hobbit - Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi - Silmarillion ve devamı şeklinde giderseniz sizin için en iyi başlangıç olacaktır. En basit ve anlaması en kolay başlangıç budur.

Özet geçmek gerekirse kitap içindeki kelimeler ve cümleler yüzünden biraz ağır ve anlaması zor bir kitap. Kitabın arkasındaki sözlüklerden faydalanarak bu kelimelerin anlamlarını öğrenebilirsiniz ayrıca.

Evet Orta Dünyaya aşina yada değil herkes için dili ağır bir kitap. Yüzüklerin Efendisi gibi kısa bir dönemi değil binlerce yıllık süreyi anlatıyor. Bu yüzden hem kafanız karışabilir hemde okurken dilden dolayı sıkılabilirsiniz. İlk önce Yüzüklerin Efendisini okumanı tavsiye ederim, beğenirsen geçmişini okursun. Yüzüklerin Efendisi'ni, Silmarillion'u okumasan da anlarsın sorun olmaz. Sonradan Silmarillion'u okuyunca Gandalf, Saruman, Sauron vs. kimmiş, bunlarında efendileri kimlermiş vs. öğrenirsin.

Orta dünya hakimiyetiniz nasıl? Sadece filmleri mi izlediniz?

Benim nacizhane görüşüm önce Hobbit'i okumanız daha sonra Yüzüklerin Efendisi kitaplarını okumanız ve en son Silmarillion'u okumanızdır. Silmarillion biraz ağır derken çok fazla mekan, isim ve olay var, "burası neresiyedi?", "bu kimdi şimdi?" gibi bir çok kez kendinizi sorgularken buluyorsunuz. Okurken zevkli ama takip etmesi zor belirli bir yıl aralığını değil birden fazla çağı anlatıyor çünkü.

Hocam kısa keseyim önce Hobbit'i okuyun. Ardından LOTR uclemesini okuyun oyle Silmarillion'a geçin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı