SilverStone iyi performans vermiyor

marfix

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci
5600x
Evet arkadaşlar dün şu konuyu açmıştım R5 5600X yükte 90 derece oluyor yaklaşık son 1-2 aydır CPU sıcaklığım 85 dereceden aşağı inmiyordu hatta kimi zaman PC kendi kendine kapanıyordu CPU sıcaklığından. Dün Uncharted 4 oynarken sıcaklık 85-90 arası gidip geliyordu bu normal değildi. Diğer oyunlarda da aynı şekilde LoL'de bile 80 derece CPU. Burada bir anormallik vardı. 3-4 defa termal macun değiştirdim sizin önerilerinizle yine fayda etmiyordu. Fan hızlarını sonuna kadar açtım yine fayda etmiyordu. Son çare dedimki bu sıvı soğutucuyla 90 derece yapıyorsa stockla o kadar yapamaz bundan daha kötü ne olabilir ki dedim 5600X stok soğutucu fanı taktım üzerinde hazır termal macun vardı direkt taktım sonra PC'yi açtım ne göreyim? 85 dereceden aşağıya inmeyen CPU sıcaklığı stok fan ile 65 derece. Sonra forumlarda araştırma yaptım sanırım SilverStone PF240 piyasaya ilk 2020-2021 yıllarında çıktı. O dönemlerde olan yorumlar gayet iyiydi bu sıvı soğutucu için keza bende memnundum 2022 Mart ayında soğutucuyu aldığım zamanlarda ama gel gelelim 7 ay sonra bugünlerde artık soğutmamaya başladı. İnternette güncel 2022 yorumları ve forumlardaki konuları okuduğunuzda bu sıvı soğutucuyla problemler yaşadığı görülüyor. Anlaşılan herkes aldıktan 1 sene sonra bozulmaya başlamış. Aranızda nadiren hala kullanmaya devam eden veyahut servise gönderip yeni 0 soğucu değişimi yapılan arkadaşlarımız vardır ancak benim sıvı soğutucularla hikayem buraya kadarmış arasında 5 derece fark edecek diye strese girmeye gerek yok ben bundan sonra kule tipi veya normal tip fan soğutucularla devam edeceğim yoluma. Yok pompa bozuldu yok radyatör yamuldu derdi yok. Elimdeki SilverStone PF240 sıvı soğutucuyuda servise göndereceğim bakalım yenisiyle değiştirip verirlerse 2.el sitelerinde satacağım gitsin :)

stok soğutucu sıcaklığı;

Screenshot_2.png

SilverStone PF240 sıvı soğutucu;

qewqwe.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı