Şimdi PC alınır mı?

Bizim milletin anlamadığı şey şu: Virüsten sonra diye bir şey yok. Geçici bir dönem yaşamıyoruz. Bir salgın iki şekilde biter: Ya aşısı çıkar ya da toplu bağışıklık kazanılır. Toplu bağışıklık kazanmamız için nüfusun %30-40 gibi bir kısmının hastalığı atlatmış olması gerekiyor ki şu an bu sayı %0.02 gibi bir değerde. Her gün 1500 kişinin hastalığı kapmasıyla da 80 milyon ülkede bu sayıya ulaşamayacağımız açık. Aşı da ha dedin mi bulunan bir şey değil ve virüsün sürekli mutasyona uğraması bunu daha bile geciktiriyor. Uzun lafın kısası oturup da bitmesini bekleyebileceğimiz bir durum değil bu ve salgın bitene kadar eğer doların düşeceği varsa bile çoktan yükselmiş de şimdiki seviyesine geri düşüyor olur bile. Türkiye'de dolar gördüğü seviyeyi unutmaz.

Merkez bankasının bile yıl sonu dolar kuru beklentisi 6.99 düşeceğini hiç sanmam düşse bile fiyatlara ekstra bir düşüş yaşatmayacaktır bir de virüs durumu var maalesef o geçse bile insanlarımız da firsatcilik ve stokculuk hastalığı varken size tek öneririm deliler gibi indirimleri takip etmeniz.

Beklemek yerine ara ara indirimlerden parçaları teker teker toplayabilirsin. İşlemci, ekran kartı, monitör 3'lüsünü tamamlarsan gerisi kolay olur. Cuma günü indirimlerinde 3-4 haftada işi bitirebilirsin. Kalan olursa diğer sitelerde de indirim oluyor muhakkak.

Konuya tekrar rastlamak üzdü beni. Keşke alsaymışım o zamanlarda hem virüs zamanında vakit geçirirdim hem de dolar belki de hiçbir zaman o değerlere düşmeyecek. Ama artık geç üniversite sınavına çalışmaya başladım sınavdan sonra nasip olursa bakacağız artık.

Dolar düşse bile fiyatlar aşağı inmez ki dolar asla düşmeyecek. Virüs bitse bile jeopolitik, siyasi vb. riskler Türkiye'yi bekliyor. Çok siyasete girmek istemiyorum ama Türkiye'de atlantik ekibinin bürokrat ve teknokratları işbaşına gelmediği sürece dolardan umutlanmayın yükseliş devam edecek. Her geçen gün bir öncekini aratacak 6.700 TL'den aldığım ASUS TUF GTX1660 Ti laptop şu an 12.000-15.000 arasında seyrediyor. Coğrafya kaderdir. PC, telefon vb. ne alınacaksa her zaman elini çabuk tut düsturu geçerlidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı