Şimdiden Windows 10 key alınmalı mı?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, yakında bilgisayar almayı planlıyorum. Şuan dizüstü kullanıyorum fakat masaüstü alacağım, yani yeni bilgisayarımda Windows lisansım olmayacak.

Şimdiden internette satılan Windows 10 Keylerden birini alıp hesabıma tanımlayabilir miyim?

Merhaba, yakında bilgisayar almayı planlıyorum. Şuan dizüstü kullanıyorum fakat masaüstü alacağım, yani yeni bilgisayarımda Windows lisansım olmayacak.

Şimdiden internette satılan Windows 10 Keylerden birini alıp hesabıma tanımlayabilir miyim?
Tanımlayabilirsin, mantıklı da olabilir.

Windows keyi dizüstü bilgisayarımdan girersem Microsoft hesabıma mı tanımlanır yoksa bilgisayarda mı kalır?

@Ella Freya @WinTime

Windows keyi dizüstü bilgisayarımdan girersem Microsoft hesabıma mı tanımlanır yoksa bilgisayarda mı kalır?

@Ella Freya @WinTime
Retail Key direk Microsoft hesabına bağlanıyor hocam bilgisayara değil.
Bilgisayara tanımlanıyor. O yüzden bilgisayarı aldığınızda key satın almanız iyi olur.
OEM veya MAK lisans alırsa evet, Retail alırsa hayır. Benim mesela kendi hesabıma bağlı.
MAK lisans gidici pek güvenilir değil bazen geçersiz olabiliyor ucuzdur.
OEMler çoğunlukla kullanılır pek yasal değil ama birincil kullanıcı olduğunuzdan sıkıntı yok anakarta yazınca o bilgisayarda kalıyor pek de işe yarayacağını söyleyemem

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı