Şimşek Düşmesi Sonrası Modemim Yandı

Yer
Çankaya, Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar

Öğrenci evindeyim, Alanya'da yaşadığım için sürekli gök gürültülü yağış var. Bu nedenle bir defasında LCD monitörüm ve modemim yandı. Olabilir dedim, yeni modem satın aldım, DSL N10 B1 Asus marka. Modemi özellikle 4000V Lightning Proof aldım. HAMA marka akım korumalı priz de satın aldım.

Dün gece itibariyle gene yıldırım sonrası modemim yandı. Modem çalışıyor fakat hiçbir şekilde ADSL sinyali almıyor. Sorum şu şekilde:

1. Akım yüksek ihtimalle telefon hattından geldi. Çünkü başka bir aygıtta sorun yok. Sadece modem yandı. Telefon hattından gelen yüksek gerilimi nasıl önlerim?
  2. Modemim garanti dışı kalmış mıdır? Çünkü akım korumalı olarak satılan bir model.
  3. Line UPS'leri koruyucu olmadığı için tercih etmek istemiyorum. Online UPS'ler de çok tuzlu. Sizce akım sorunumu nasıl çözerim?

İnternette sorun olmadığından emin misiniz? Arayıp sordunuz mu? Bence önce bunu yapmanızda fayda var. Mesela bizim sokakta elektrik direği değişti, elektrikler yoktu tabi. Gece elektrikler geldi, internet yoktu sabah baktığımda. Aradım, kontrol ettiler, hat sorunluymuş ve düzelttiler. Yani elektrik ile ilgili gibi gözükse de internetten de olabilir. Sonuçta o kadar önlem almışsınız, yanmaması gerekirdi.

Wireless'in yıldırım çekebileceğini söylemiştim. Bu tür durumlarda Wireless özelliğini kapatın. Modemin garantisi varsa garantiye gönderin. Garanti bitmişse kapasitör patlaşmış veya içinde çipi yanmış olabilir, içini açıp kontrol edebilirsin elektronikten az bir şey anlıyorsan.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş göreceğini düşünüyor musun?
Onlara gerek yok. Hattan gelen aşırı yükü koruyamaz ve oradan geldiğini sanmıyorum. Garantiye gönderin başka birşey yapmanıza gerek yok. Wireless'i kullanın ancak yağmurlu günlerde kapatın yada dikkatli kullanın diyorum.

Bende manavgatta yaşıyorum ve odamın hemen yanındaki direğe yıldırım düşmesi sonucunda odamda ki televizyon, uydu ve modemim yandı. Akım korumalı modem ile prizin tam marka modelini veyahut linkini paylaşırsan sevinirim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı