Daha fazla  

- Meslek
 - Öğrenci

Merhaba arkadaşlar
Öğrenci evindeyim, Alanya'da yaşadığım için sürekli gök gürültülü yağış var. Bu nedenle bir defasında LCD monitörüm ve modemim yandı. Olabilir dedim, yeni modem satın aldım, DSL N10 B1 Asus marka. Modemi özellikle 4000V Lightning Proof aldım. HAMA marka akım korumalı priz de satın aldım.
Dün gece itibariyle gene yıldırım sonrası modemim yandı. Modem çalışıyor fakat hiçbir şekilde ADSL sinyali almıyor. Sorum şu şekilde:

Öğrenci evindeyim, Alanya'da yaşadığım için sürekli gök gürültülü yağış var. Bu nedenle bir defasında LCD monitörüm ve modemim yandı. Olabilir dedim, yeni modem satın aldım, DSL N10 B1 Asus marka. Modemi özellikle 4000V Lightning Proof aldım. HAMA marka akım korumalı priz de satın aldım.
Dün gece itibariyle gene yıldırım sonrası modemim yandı. Modem çalışıyor fakat hiçbir şekilde ADSL sinyali almıyor. Sorum şu şekilde:
- Akım yüksek ihtimalle telefon hattından geldi. Çünkü başka bir aygıtta sorun yok. Sadece modem yandı. Telefon hattından gelen yüksek gerilimi nasıl önlerim?
 - Modemim garanti dışı kalmış mıdır? Çünkü akım korumalı olarak satılan bir model.
 - Line UPS'leri koruyucu olmadığı için tercih etmek istemiyorum. Online UPS'ler de çok tuzlu. Sizce akım sorunumu nasıl çözerim?