Simulasyon Teorisine Farklı Açıdan Bir Bakış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen karar veremezsin burada olup olmama haddini bil. Hakaret etsen ne olur bana na yapabilirsin ki karakterini belli edersin ki belli ne olduğun. Adam gibi söylesen ki kardeşim burası yeri değil, ama sen ters ters yazarsan karşılığını görürsün ben burada hakkımı savunuyorum. Sizde empati denen şey yok.

Bak halen ne diyor. Burda 1 saattir karaktersizlik yapan sensin. Konuyu sapıtıp başka yerlere götürende sensin. Sadece tek kelimeyle "SUS"

Evet arkadaşlar benim evimden de Alice harikalar diyarında evrenine açılan bir kapı var.
Yukarıdaki cümle kanıtlanbilir mi hayır.
Sizin söylediğiniz simülasyon kanıtlanbilir mi hayır yada en ufak bir kanıt var mı hayır konu kapansın milletin aklını bulandırmayın.

Peki tanrıyı kanıtladın mı? Hayır. Tanrıyı görebiliyor musun? Hayır. Peki Dünya dışı varlıkları görebiliyor musun? Hayır.
Üstelik IQ seviyende bir problem varsa senin aklın bulanabilir. Fakat felsefe nedir bir öğren bakalım.

İnsan gibi cevap vermeyi öğren ilk başta, al tepe tepe kullan.
Bak halen ne diyorsun. Zaten sana insan gibi, elimden geldiğince hakaret etmeden cevap verdiğim halde sinirime dokunuyorsun.

Bu arada cidden moderatörler görmüyor mu bu şahsı?
@THE_MILLER
Bu şahsın tüm mesajlarının silinmesini ve benim o şahsa verdiğim cevaplarında silinmesini rica ediyorum.
@AliKemal KUDU

Tanrıyı görebilseydik eğer bütün sır bozulurdu.
Sen onun istediği yoldan ayrılmazdın söylediği sözden çıkmazdın bu herkes için böyle.

İnsanoğlunun çoğalması için bir insanın olması gerekmiyor mu? Bu konuda bir çok kaynak mevcut küçük bir araştırma yaparsan bulabilirsin.
@AliKemal KUDU Demek istediğiniz "Tüm insanlık Adem ve Havva'dan geliyor." Değil mi?
Eğer öyleyse, Adem ve Havva'nın çocukları ensest ilişki ile mi çoğaldı? Kur'an ensest ilişkiyi yasaklamıyor mu?

Arkadaşlar üşenmeden tüm yazıları okudum Çok güzel yaklaşımlar olduğu gibi kendime göre çok saçma yaklaşımlarda var. Dini ve tanrıyı işin içine karıştırarak bir yere varılamaz. Hatta inanç konusu tüm dünyada zaafken bu tartışmalarla bir yere varılamaz. Tüm dinlerin ortak noktaları vardır. Bu ortak noktalar genel olarak iyilik ve toplumsal düzenler oluşsun diye kurulmuş gibi algılıyorum. Ancak kitaplardan, dinden, tanrıdan hiç bir şey kanıtlanamaz. Kitaplar oluşturucularının düşüncelerinin ve fikirlerinin yazılı halidir. Onların kanıt sayılacağına inanmıyorum. O kitabı kanıt olarak sunmak sadece oluşturucusu ile aynı fikirde olduğunu belirtmek gibi geliyor bana. Bilimsel yazılara gelecek olursak bilimin henüz açıklayamadığı çok fazla konu var. Doğa üstü yaşam, rüya, dejavu gibi konular bunlara örnek. İleride açıklamasını çok istiyorum bende. Din konusunda adı üstünde bu bir inanç. Bir şeye inanmış insanlar bunun doğru olduğunu kabul eder. İnsan yapısı gereği. Elhamdülillah ben de müslümanım. Ancak bu İslamın tartışılmayacak konuşulmayacak sadeekısıtlamalardan oluşan bir din olduğuna ben inanmıyorum. Bir arkadaş yukarıda ayetlerde birden çok anlam ve çelişki var demiş. O konu ile alakalı din bilimcilerinin çalışmaları mevcuttur. Her ayet bir olay neticesinde söylenmiştir. Ayetleri tabiri caiz ise inme sıralarına göre (Kur'an daki düzen çok sonradan oluşturulmuştur.) ve hangi olaydan sonra söylendiğine göre değerlendirirsen o yaşanılan anlam kayması yok olacaktır. Bana neden inanıyorsun diye sorarsan bende doğa üstü bir kaç olay yaşadım. Çok araştırdım hiç bir açıklaması yok. Burada da konu sahibinin konusuna çıkıyor zaten. İnanç sadece kanıtlarla olmaz inanmak istemek yeterlidir. Yine yukarıda bir yorumda güzel bir açıklama vardı Dediğiniz gibi bu dünya bir simülasyon olsa bile yaratıcısı yine tanrı olmaz mı bu dünyada yaşayanlar için? Yani tanrı var olsun yada olmasın insanın yüce bir varlığa inanma ihtiyacı oluyor. Budizm ile ilgili yazıları okursanız İslam bakış açısı dışında daha tarafsız benzer yaklaşımlar mevcuttur. Reenkarnasyon inancı da onlarda o yüzden mevcut. Yine güzel bir yorumda eğer bu bir simülasyon ise içindekiler bunu anlayamaz diye değişik bir yorum vardı bende katılıyorum. Son olarak dediğin ile diinn ortak bir noktası da var onu da belirtmek isterim. Ergenlik dönemlerimde dini özellik ile İslamı çok sorguladığım dönemde kader kavramını çok irdeledim. Mantığını oturtamadım çünkü. İslamda kaderin var olduğuna inanılıyor. Kader var ise sonucu belirli olan bir şeyi yaşıyorsak bu bir simülasyondur zaten sizin dediğinize çıkar . Kader var ancak insanların tercihlerine bırakılmıştır deniliyor. O zaman da insanların tercihini tanrı bilemiyor mu? Tanrının gücü buna yetmiyor mu sorusu akla geliyor? Bu na yapılan açıklamalarda yine çok insancıl, basit ve acizce gelse de bana tanrı elbette biliyor ama sen yaşasaydın bunu yapacaktın şeklinde söylerse insanların itiraz edeceklerini bu yüzden dünyanın var olduğunu belirttiler. Bu da yine sizin simülasyon teorinize çıkıyor aslında . Ama benim kafamda bu sefer tanrının bizi inandıracak gücü yok mu sorusu geliyor. Neyse çok uzattım iyi sosyaller.
Bir de uzayda bir şeyler bulunmasaydı. Amerika, Rusya, Çin gibi devletler o kadar yatırım yapmazlardı diye düşünüyorum

@AliKemal KUDU Demek istediğiniz "Tüm insanlık Adem ve Havva'dan geliyor." Değil mi?
Eğer öyleyse, Adem ve Havva'nın çocukları ensest ilişki ile mi çoğaldı? Kur'an ensest ilişkiyi yasaklamıyor mu?
Evet doğru, çoğalmanın başka bir yolu olmadığı için bir süre bu şekilde oluştu. Bende her ne kadar tasvip etmesem de bir açıklaması vardır mutlaka. Birde tanrı işini bırakın Allah var tanrı diye bir şey yok.

Arkadaşlar Hz. İsa döneminde alkol kullanımı serbest idi.
Yani her dönemde Allah'ın yasakları yada serbest bıraktıkları değişiyor.
Bunun en güzel örneği bizim dinimiz de tabi kabul etmeyenlere diyecek birşeyim yok misalen savaş ganimeti önceki dinler de haramdı ama müslümanlara helal oldu.
Sen aklından kötü birşey geçirdiğin zaman bu önceki dinler de direk olarak günah hanene yazılıyor du ama Müslümanlıkta böyle birşey yok hem de düşünüp o kötülüğü yapmaz isen sevaba bile giriyorsunuz herşey ortada hala inanmayanlar yazık ediyorlar neyse selametle kalın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…