Sınav için rapor alamadım ne yapmalıyım?

277662

Kilopat
Makaleler
5
Cuma günü edebiyat sınavı vardı ama rapor alamadım. O günün sabahı acayip derece ateşim çıkmıştı o halimle sınava girsem 1 soru bile okuyamazdım o yüzden bende evde kalayım dedim. Öğlen sağlık ocağına gittiğimde hem raporu yazan hekim yoktu hem 18 yaş altına sıra vermeyeceklerini söylediler. Hastaneye falan gideyim desem benimle gelebilecek tek bir akrabam yoktu hepsi köydeydi o gün. Sınava girmek için ne yapmalıyım? Hocaya yazıyorum görüldü atıp duruyor çıldırıyorum. Sizce dilekçe versem kabul olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Velinle gidip dilekçe yaz. Öğrencim benim bilgim dahilinde okula gitmedi konulu bir şeyler oluyor. Yeterli gelir.

Rapor yok ise hocaya bağlı mazeretini kabul edip etmemek.
Hocaya bağlı değil. Hoca uygun belgen varsa alır, yoksa almaz. İşi o. Öyle keyfine göre alıp almamazlık yapamaz.

Velinle gidip dilekçe yaz. Öğrencim benim bilgim dahilinde okula gitmedi konulu bir şeyler oluyor. Yeterli gelir.

Hocaya bağlı değil. Hoca uygun belgen varsa alır, yoksa almaz. İşi o. Öyle keyfine göre alıp almamazlık yapamaz.
Raporu yok ise hocanın insafına kalır. Yıllardır olan şey bu.

Raporu yok ise hocanın insafına kalır. Yıllardır olan şey bu.
Laftan anlamamakta ısrar etmenizi hayranlıkla izliyorum. Usülsüzlüğe tanık olmanız yetmezmiş gibi teşvik ediyorsunuz. Sizin oralarda olmadığı belli ama bizim oralarda yönetmelik diye bir şey var, ona uyuluyor falan.

Laftan anlamamakta ısrar etmenizi hayranlıkla izliyorum. Usülsüzlüğe tanık olmanız yetmezmiş gibi teşvik ediyorsunuz. Sizin oralarda olmadığı belli ama bizim oralarda yönetmelik diye bir şey var, ona uyuluyor falan.

Sizin dediğiniz gibi yapsın o zaman hocam lise ve üniversite bitirdim birçok kez bu durumla karşılaştım. Raporun yok ise hocaya kalır yapıp yapmamak yıllardır olan durum budur. Forumda binlerce lise öğrencisi var bir anket açın sonuçları görelim forumdaki öğrencilerin birçoğu bu duruma düşmüştür muhtemelen veya arkadaşlarından görmüştür. İyi günler.

Cuma günü edebiyat sınavı vardı ama rapor alamadım. O günün sabahı acayip derece ateşim çıkmıştı o halimle sınava girsem 1 soru bile okuyamazdım o yüzden bende evde kalayım dedim. Öğlen sağlık ocağına gittiğimde hem raporu yazan hekim yoktu hem 18 yaş altına sıra vermeyeceklerini söylediler. Hastaneye falan gideyim desem benimle gelebilecek tek bir akrabam yoktu hepsi köydeydi o gün. Sınava girmek için ne yapmalıyım? Hocaya yazıyorum görüldü atıp duruyor çıldırıyorum. Sizce dilekçe versem kabul olur mu?

Hocam müdürle konuşabilirsiniz durumu anlayışlı ise ve velinizle hocaya gidin konuşun sağlık ocağına gidemezsiniz ama hala hastaysanız hastaneye gidip rapor alabilirsiniz yani aklıma bunlar geldi umarım çözebilirsiniz durumu.

Adama usülsüzlük diyoruz anket aç diyor. Kural kitabı var diyorum keyif diyor. İnanılmazsınız.

Hastaneye gidip geçmişe dönük rapor alamaz. Bahsettiğim olay yönetmeliğe uygun. Hala gelmiş müdür yardımcısından velinizle ricada bulunun diyorsunuz. Ne ricası?

Bilmiyorsanız susun. Kimse kafanıza silah dayamıyor, yanlış bilgilerinizi paylaşmanız için sizi gırtlaklamıyor.

Adama usülsüzlük diyoruz anket aç diyor. Kural kitabı var diyorum keyif diyor. İnanılmazsınız.

Hastaneye gidip geçmişe dönük rapor alamaz. Bahsettiğim olay yönetmeliğe uygun. Hala gelmiş müdür yardımcısından velinizle ricada bulunun diyorsunuz. Ne ricası?

Bilmiyorsanız susun. Kimse kafanıza silah dayamıyor, yanlış bilgilerinizi paylaşmanız için sizi gırtlaklamıyor.

Ne usulsüzlüğünden bahsediyorsun. Usül belirlenen tarihte olan sınava girmektir. Hasta veya herhangi bir durumda sınava giremez veya geç kalma durumunda rapor alıp lisedeki müdür yardımcısı ve hocaya beyan edersin ve tekrar sınav hakkı talep edersin. Hoca iyi huylu yardımsever bir hoca ise rapor olmadan da kabul edebilir.(Çoğu rapor ister.) Umarım anlattığın bu durumu üniversitede de uygularsın hoca umarım kabul eder. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı