Sınav senesi PC alınır mı?

Arkadaşlar sınav senesindeyim, mezunum. Aşırı oyun oynama isteğim var sizce bu yıl PC alınır mı?
Hocam hiç tavsiye etmem. O büyük oyun oynama isteğini iyi biliyorum, PC'yi aldığın zaman muhtemelen sana çok büyük zaman kaybettirecek. Hele ki hedefin varsa asla derim. Sabret.

Fiyatlar yükseliyor yeni yılda daha düşük olmuyacağına göre almalısın.
Gerekirse PC'yi test ettikten sonra kapat sınavdan sonra aç.

Arkadaşlar sınav senesindeyim, mezunum. Aşırı oyun oynama isteğim var sizce bu yıl PC alınır mı?
Ben sınav senemde oyun oynamayayım diye rx 5600xt'yi satıp gt 1030 almıştım. Sınavı kazanınca da gtx 1080 aldım. Şu an iyi ki satmışım diyorum.

Hocam gün sonunda tercih sana ait. Ben de mezun değilim ama lise son YKS hazırlık öğrencisiyim. Durumum TYT netlerim 80'lerde ama daha da iyileştirme gerekiyor ve bunu bile yeterli bulmuyorum. Benim şahsi tavsiyem 6 ay boyunca sık dişini ve 6 ay sonra oynayacağın oyunları düşün. O şekil hem süreci senin için daha anlamlı ve eğlenceli yaparsın. Alt tarafı şurda birkaç ay daha sıkacaksın dişini ve gün sonunda için de daha rahat edecek. Ha şöyle yaparsın fiyatlar pahalı dersen eğer şimdi alırsın ama hiç açmazsın Yks'ye girene kadar ama öyle özel bir durum yoksa hiç o topa girme ve tamamen derslere ver kendini. En sonunda teşekkür edeceksin ve bu oyun oynama isteğini yenip derslere kendini verdiğin için disiplinini de güçlendirmiş olacaksın. Şu an için oyun oynama seni kısa sürede daha çok tatmin edebilir ama çok uzun sürede Yks'ye çalışmak çok daha tatmin edecektir.

Sevdiğim bir lafı bırakmak isterim. YKS gün sonunda iyi bir geleceğe sahip olman için tek koşul değil ama en azından içinde bulunduğumuz durumda daha kolay yükselmen yardımcı olacak bir araç.
"Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başaramamanın bedelini bir ömür boyu öderler."

Hocam çok güzel yazmışsın ondan cevaplamak istedim. Bu hayatta boş durmamak bize çok şey kazandırır. Sadece otururken bile düşünüyorsanız ve bunlar hastalık seviyesinde değilse kendinize bir şey katarsınız, sadece sınav olarak değil. Ders çalışın, araştırma yapın, kendinize yeni şeyler katın, spor yapıp vücudunuzu güçlendirin, çok yorgunsanız sarın kafayı yatın o da boş durmak olarak sayılmaz asla. Buradan okuyan arkadaşlara bende ufak tavsiyeler olsun bunlar.

Son düzenleme:
Aşırı gereksiz insanların yorumları olmuş altta. Öncellikle Medipol'de şu an hazırlıkta olan ve geçen sene senin durumunu yaşayan biri olarak tavsiye vereceğim. Öncelikle dediğin oyunları açmak ve güzel FPS alabilmek için iyi bir PC lazım. Bunun için ise 16K-25K arası en az bütçe lazım. Elinde bu para var ise şu anki fırsatları takip et. Bunun senin canının isteyip istememesi ile alakası değil 2 ay sonraya bu paralara bulamayacağın ile alakalı. Ayrıca şunu da söyleyeyim bu kadar istekle yüksek ihtimal derslerden sıkıldıkça otururum ya deyip yüksek ihtimal bu oran gün geçtikçe artıp şubat, mart gibi dersleri iyice salacaksın. Sana tavsiyem ekonomik olarak takip et ve uyguna bir sistem bulursan al. Özellikle 4060'lı sistemleri takip et, genellikle onlar şu sıralar indirime girmeye meraklılar. Eğer PC alırsan, PC nin idaresini annene ver. O sana bir limit koysun günlük. Diğer türlü dediğim gibi olacaksın yüksek ihtimal. Ben idare ederim ya kafasıyla düşünme. Martta o psikolojik baskı ile o girdiğin 2 saat olur sana ya uyumasam da 1 saat daha fazla oynasam, sonra uyku düzeyi gider. Sonra bir bakarsın 5 ve 6 saatler... Yani indirimleri ve fırsatları takip et, görürsem ben de atarım İnşAllah. Bulduğun an da direkt al. Ama dediğim gibi o PC'nin kontrolü sende değil velinde olmalı. Kendine derslerden sonra ödül olarak gör PC'yi, bir kaçış aracı olarak değil derslerden.

Bu da sonuçta bir hobi. Ama abartmaman gerek ki o psikolojik buhranda kaçış aracı olarak görüp saatler veririm diyorsan o zaman kesinlikle alma. Ya da al indirimde öylece dursun annene ver kutuyu. Başarılar dostum seni çok iyi anlıyorum. Çeşitli soruların olursa herhangi bir konuda sadece sınav da değil, Instagram adresimi verebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…