Sınav senesinde oruç tutmak

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhabalar. Evde tek oruç tutan benim. Ailem sınav senesi olduğu için oruç tutmama karışmak istiyor. (Yaş 18) Gece 11'de etütten geliyorum. 12 gibi yatıyorum. Sabah 7'de kalkıyorum. Sahura kalkınca uyku düzenimin bozulmasından ve gün içinde yorgun olmaktan korkuyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?

Merhabalar. Evde tek oruç tutan benim. Ailem sınav senesi olduğu için oruç tutmama karışmak istiyor. (Yaş 18) Gece 11'de etütten geliyorum. 12 gibi yatıyorum. Sabah 7'de kalkıyorum. Sahura kalkınca uyku düzenimin bozulmasından ve gün içinde yorgun olmaktan korkuyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?
Oruç zihni açar aldırmayın kronik rahatsızlığınız veya onun gibi kendinizi kötü hissedersen tutmayın

Tek korkum işte dediğim gibi sahur kısmı. Zaten şimdi bile zor uyanıyorum. Deneyeceğim yinede.

Müslümansanız öncelik oruç
Müslüman olmasam böyle bir konu açar mıyım hocam? Ama ben hayatı dengede tutmanın doğru olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Diğer arkadaşlarında dediği gibi ders çalışmamı etkilerse sonra tutarım. Ama sanmıyorum etkileyeceğini.

Bizim tam tersi tüm aile tutardı bende sınav senesinde tutardım bünye dayanıklı ise tutabilirsin. Özellikle sahurda gıdalı beslenmen gerekir proteinli karbonhidratlı şekersiz beslenmen lazım ceviz badem falan bir avuç tüket kafa zehir gibi çalışır.

Sahur ve iftarda kaliteli beslenirsen bir sorun olmaz. Aksine oruç tuttuğun için aklın ders dışı bir şeye odaklanmak zorunda olmazsın. Bir süre dene baktın zorlanıyorsun ara verebilirsin. Boyunu ve kilonu bilmiyorum ama yaşın 18 olduğu için fazla zorlanacağını düşünmüyorum.

Tek korkum işte dediğim gibi sahur kısmı. Zaten şimdi bile zor uyanıyorum. Deneyeceğim yine de.

Müslüman olmasam böyle bir konu açar mıyım hocam? Ama ben hayatı dengede tutmanın doğru olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Diğer arkadaşlarında dediği gibi ders çalışmamı etkilerse sonra tutarım. Ama sanmıyorum etkileyeceğini.

Gönülden inansaydınız Allah'ın farz kıldığı bir ibadeti geçici bir durumla karşılaştırmazdınız diye düşünüyorum dininize karışmıyorum yanlış anlamayın. Ölmediğiniz veya hasta olmadığınız sürece mükellefsiniz tutup tutmamak size kalmış

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı