Sınav senesinde oruç tutmak

Merhabalar. Evde tek oruç tutan benim. Ailem sınav senesi olduğu için oruç tutmama karışmak istiyor. (Yaş 18) Gece 11'de etütten geliyorum. 12 gibi yatıyorum. Sabah 7'de kalkıyorum. Sahura kalkınca uyku düzenimin bozulmasından ve gün içinde yorgun olmaktan korkuyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?
Gerçek çalışan aç susuz bile yapar bahane üretmeyin.

Hocam fıkıhta bildiğim kadarıyla bu mazeretiniz geçersiz sayılıyor. Yani orucu terk etmeyin vebali ağır olur. Elbette ders ve sınav çok önemli fakat eğer izin verilseydi İslam fıkhında belirtilirdi. Ben de şahsen sınava hazırlanıyorum bu sene ve susuz kafayla ders çalışmak zor oluyor. Ama buna rağmen orucumu terketmiyorum ahiret daha önemli. Size kalmış artık.

Kendinizi Allah'tan alıkoymayın. Allah biliyor ki size farz kılmış. Oruç tutmaması gerekenlerde yeriniz yok.

Bu öneriyi de yapmak doğru değil Müslüman'ım veya değilim ama Allah korusun seneye kadar vefat etse kişinin ibadetine mani olmuş oluyorsunuz konu sahibi bu mesajı okuyorsanız şunu diyeyim size istersen tut istersen tutma vebali tamamen size.

Merhabalar. Evde tek oruç tutan benim. Ailem sınav senesi olduğu için oruç tutmama karışmak istiyor. (Yaş 18) Gece 11'de etütten geliyorum. 12 gibi yatıyorum. Sabah 7'de kalkıyorum. Sahura kalkınca uyku düzenimin bozulmasından ve gün içinde yorgun olmaktan korkuyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?
Kim ne derse desin, müslüman için öncelik oruçtur dostum. Bu dinen tartışmaya zaten açık bir konu değil. Seçim de sonuçları da senin.

Kim ne derse desin, müslüman için öncelik oruçtur dostum. Bu dinen tartışmaya zaten açık bir konu değil. Seçim de sonuçları da senin.
Hocam zaten tutuyorum. Sadece haftaiçi sürekli aktif olduğum için hareket anlamında biraz o yoruyor. Birde uykumu tam alamıyorum. Ama alışıyorum yani. Önceki senelerde böyle yorucu olmadığı için sıkıntı olmuyordu. Ama şimdide sıkıntı olmuyor. Güzel geçiyor.

Merhaba. Evde tek oruç tutan benim. Ailem sınav senesi olduğu için oruç tutmama karışmak istiyor. (yaş 18) gece 11'de etütten geliyorum. 12 gibi yatıyorum. Sabah 7'de kalkıyorum. Sahura kalkınca uyku düzenimin bozulmasından ve gün içinde yorgun olmaktan korkuyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?

Sadece bu dünya için değil, diğer dünya içinde çalışmak önemli hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı