Sınav stresi nasıl atılır?

Daha fazla  
Meslek
Motorcu
Haftaya konuşma sınavlarım başlıyor, 20 gün sonra da sınavlarım, konuşmayı seven birisi değilim tahta fobim var ve yeni gelen öğretmenime durumu açıkladığımda öğretmen ters bir şekilde cevap verdi oysaki önceki öğretmenlerim biraz daha anlayışlı olduğu için ders başlayınca öğretmenler odasında konuşma sınavımı yaptırıyordu. Her şeyimin hazır olmasına rağmen çok stresliyim gerginim oyun oynuyorum dışarı çıkıyorum kafamı dağıtmak için birçok şey yapıyorum ama aklımdan çıkmıyor.

Haftaya konuşma sınavlarım başlıyor, 20 gün sonra da sınavlarım, konuşmayı seven birisi değilim tahta fobim var ve yeni gelen öğretmenime durumu açıkladığımda öğretmen ters bir şekilde cevap verdi oysaki önceki öğretmenlerim biraz daha anlayışlı olduğu için ders başlayınca öğretmenler odasında konuşma sınavımı yaptırıyordu. Her şeyimin hazır olmasına rağmen çok stresliyim gerginim oyun oynuyorum dışarı çıkıyorum kafamı dağıtmak için birçok şey yapıyorum ama aklımdan çıkmıyor.

Evde prova yapmaya çalış ve daha 20 günün var tekrar ederek test çözerek sınavlarına çalış daha rahat hissedersin.

Çağın en büyük sorunlarından biriyle karşı karşıyasınız. Puanları taban olarak zaten yüksek tutuluyor istisnalar dışında. Bu durumda hocanızın da yapabileceği bir durum yok. Müfredat neyse o. Çocuklarda bu durumdan memnun değiller.

Ve birisi tahtaya çıktığında sen onun hakkında ne düşünüyorsan onlarda senin hakkında öyle düşünüyordur mesela sen çok umursamıyorsan onlarda umursamaz.

Çağın en büyük sorunlarından biriyle karşı karşıyasınız. Puanları taban olarak zaten yüksek tutuluyor istisnalar dışında. Bu durumda hocanızın da yapabileceği bir durum yok. Müfredat neyse o. Çocuklarda bu durumdan memnun değiller.
Hocam bedavadan puan aslında iyi oluyor ama sosyal fobisi olan bir çocuk için gerçekten cehennem gibi bir şey. Fakat bunun üstesinden gelinmezse ileride daha çok sorunlar yaşanır. Fobi üstüne gidildikçe düzelir. Ben ilaç tedavisi ve fobinin üstüne giderek fobiyi atlatabildim.

Hocam bedavadan puan aslında iyi oluyor ama sosyal fobisi olan bir çocuk için gerçekten cehennem gibi bir şey. Fakat bunun üstesinden gelinmezse ileride daha çok sorunlar yaşanır. Fobi üstüne gidildikçe düzelir. Ben böyle çözdüm.
Evet. Çok stresli öğrencilere okul içi uygun bir yerde yaptırılması taraftarıyım. Bende öyle yapmıştım. Hem öğrenciler olarak sizlere, hem öğretmenler olarak bizlere büyük yük. Çocuklara özgüven aşılamak yerine bazı çocukları çok zor duruma düşürüyor.

Ve birisi tahtaya çıktığında sen onun hakkında ne düşünüyorsan onlarda senin hakkında öyle düşünüyordur mesela sen çok umursamıyorsan onlarda umursamaz.

Hocam ben çok umursamıyorum hatta oda benim gibi stres olmasın diye göz temasına bile girmiyorum fakat herkes gözümün içine bakınca çok stres oluyorum ellerim titreyecek duruma geliyorum.

Benimde vardı hatta muhtemelen herkesi vardır. Ama sadece yapıyorsun ve bitiyor. Bizimde haftaya var ama 2-3 gün kala ezberleyeceğim. Şuan yapman gereken rahat olman ve kasmaman kendini. Artık hocaya doğru mu yapıyorsun sınıfa mı bilmiyorum ama ileride böyle sunumların 5 10 katını yapacaksın Üniversite okuyacaksan eğer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı