Sınav stresi nasıl yenilir?

lumei

Decapat
Daha fazla  
Meslek
<b> Cyber sec engineer</b>
Aslında bu durumun oluşması benim yüzümden değil bilakis aile ve çevre yüzünden. Her ne kadar iyliğimi isteselerde bana en büyük kötülüğü yapanda kendileri ben meslek liseliyim 12. sınıf, haftaya YKS var. Bu sene pek çalışamadım TYT 60 civarlarında kaldı, ne yapacağım bende bilmiyorum. Zaten başımdan türlü olaylar geçti bu dönemde her neyse yapamayacağım ve bunu biliyorum ancak çevrem bana çok güveniyor.

Annem ise beni her boş gördüğünde dersine git, test çöz, niye boş duruyorsun gibi cümleler kurup en huzurlu anlarımın içinden geçiyor.

Okul sonrası hakkında da endişelerim çok. Aileme yük olamamak için babamın yanında çalışacağım(kendi iş yerimiz) ancak bir yandan bu yıl olmazsa "seneye kesin gireceksin, kaçarın yok paşa paşa ders çalışacaksın seni hep kontrol edeceğiz" gibi cümleler kuruluyor evde. Zaten moralim bozuk. Hayattan keyif alamıyorum, 1 arkadaşım var ona da arkadaş denmez. Beni arkamdan vurduğundan beri insanlara olan güvenimde bitti üstüne bunlar üstüme geliyor.

Son olarak zaten sınava girme isteğimde bir an önce şu evden kurtulmak. Ben insanların bana yapmacık ilgi göstermesini sevmiyorum, bunu sezdiğim an o insanı hayatımdan çıkartırım ve evde de bu durumu oldukça hissediyorum. Bir an aptalın tekisin, senden bir şey olmaz, sürüneceksin, diğer an canım oğlum çok akıllısın. Bir an ilgisiz diğer an ilgi bombardımanı ve bu durum beni kötü etkiliyor bu yüzden evden gitmek istiyorum ancak eğer babamın yanına gidersem evden gitme hayallerim de suya düşecek.

Son 1 senedir bu durumdayım ve iyiye gittiğini söyleyemem. Eminim benim gibi tonlarca insan vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı