Sınav stresi

Hocam cevabı size ithafen vermedim, yorumlara ithafen verdim. Eğer mükemmelliyetçi bir yapınız varsa, veya sizin fark etmediğiniz, hatta ailenizin de fark etmediği bir biçimde aileniz size psikolojik olarak baskı yapıyorsa bu kaygılar normal, onun dışında daha 9. sınıfsınız bu kadar takılmayın, takın maskenizi yürüyüş yapın biraz aileniz ile dışarıda, ayrıca psikolog öneriyorum size, çünkü bizim buradan vereceğimiz hiçbir tavsiye bir işe yaramaz.
 
Psikolojik bir durum. Bu stresin kaynağını belirlemelisin. Aile baskısı olabilir, gelecek kaygısı olabilir. İş kendinde bitiyor.

Stres doğal bir şey. Fakat sınav stresini tamamen hayatının merkezine almamalısın. Biraz da burada "özgüven eksikliği" devreye giriyor. "Ya yapamazsam?" gibi soruları kendine sordukça daha fazla stres olursun. Kendine güvenmen lazım yani.

Ayrıca bu durum her anlamda sana problem yaşatabilir. İlk senende bu durum varsa ve bir şekilde önüne geçilemezse daha büyük sorunlara yol açar. Her zaman dediğim gibi "Psikolojik anlamda destek almak delilik değildir." Eğer kendi başına çözemiyorsan kesinlikle destek almanı öneririm.
 
Kesin bir psikolog veya psikiyatr veya herhangi biri tarafından söylenmiştir ama kendimin bu konu hakkında bulduğum bir durum var. Siyasetteki at nalı teorisi gibi sen sınavı hiç umursamadığın zaman stresin de çok düşük oluyor. Sınava çalışıp, sınav sonuçların getireceği sonuçları önemsedikçe stresinden buna benzer artıyor. Belli bir noktadan fazla çalıştığın için sınava olan stresin gene azalmaya başlıyor.

Yani bana göre sınavlara çalıştığın için ama gözün kapalı çözecek durumda ve bunun getirdiği özgüvende olmadığın için bu durumdaki stresin maksimum olduğu noktada oluyorsun. Derslerinde biraz daha ustalaşarak bence bu sorunu çözebilirsin. kolay gelsin.
 
Yaşamadığım için bilemem ancak psikoloğa gidebilirsiniz, spor, müzik gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Sevdiğiniz hobilere yönelebilirsiniz hatta yeni hobiler edinebilirsiniz. Bilgisayar ile aranız iyiyse boş vakitlerinizde sketchbook üzerinden illustrasyon yapabilirsiniz.
 
@Ruh Adam hocam ilk defa bunu sizinle yani sosyal ile paylaştım sadece annem biraz stres olduğumu biliyordu fakat bu kadar olduğunu bilmiyordu. Yani öyle bir öneri söz konusu değil. Fakat çok iyi bir noktaya değinmişsiniz, ben şu an sınıfın en iyisi de değilim en kötüsü de değilim. Ben şu an tam aradayım. Sınıfımız 30 kişi ben sınıfta 12. falanım sanırım ütün dersleri karşılaştırsak. Aynı dediğiniz gibi gözüm kapalı yaparım diyemiyorum çünkü tamamını bilmiyorum. Önerileriniz için çok teşekkürler.🙂
Yaşamadığım için bilemem ancak psikoloğa gidebilirsiniz, spor, müzik gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Sevdiğiniz hobilere yönelebilirsiniz hatta yeni hobiler edinebilirsiniz.

Benim normalde bu kadar yoktu zaten bu canlı dersler başlayınca arttı. Ben basketbol ve futbol oynuyordum sürekli okullar açıkken. Okula gidip gelirken de müzik dinlerdim. Şimdi hiçbirini yapamıyorum. Birde ben dersi derste dinleyen birisiydim normalde eve gelip de çalışmazdım hiç. Şimdi dersi derste anlayamıyorum malum online dersler verimli geçmiyor. @Ruh Adam'ın da dediği gibi derslerime çalışmam gerek sanırım.
Hepinize teşekkür ediyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı